Kloven

Kloven zijn barstjes of scheurtjes in de huid, meestal veroorzaakt door droogheid en/of overmatige druk op de huid.

Lees verder

Actieve filters

Klovenzalf Gehwol

Prijs € 18,49

Voor direct en snel herstel van kloven. Maakt de huid zacht en elastisch

0

Kloven behandelen en voorkomen 

Hier zijn enkele tips om kloven te voorkomen en te behandelen:

Hydrateer je voeten goed: Breng dagelijks een vochtinbrengende crème of zalf aan op je voeten, vooral op de gebieden waar kloven kunnen ontstaan. Kies een crème met hydraterende ingrediënten zoals ureum, glycerine of sheaboter.

Week je voeten: Week je voeten regelmatig in warm water om de huid te verzachten. Voeg eventueel wat zout of een voetenbadolie toe aan het water. Dep je voeten na het weken voorzichtig droog.

Verwijder overtollig eelt: Als er eelt aanwezig is rondom de kloven, gebruik dan een puimsteen of eeltvijl om voorzichtig het overtollige eelt te verwijderen. Doe dit na het weken van je voeten, wanneer de huid zachter is.

Bescherm je voeten: Draag goed passende schoenen die je voeten goed ondersteunen en beschermen. Vermijd schoenen met open hakken of te strakke schoenen die druk uitoefenen op de kloven.

Gebruik speciale klovencrème: Er zijn speciale klovencrèmes verkrijgbaar die helpen bij het genezen van kloven. Deze crèmes bevatten vaak hydraterende en verzachtende ingrediënten, evenals helende bestanddelen zoals allantoïne of panthenol.

Raadpleeg een specialist: Als de kloven ernstig zijn, langdurig aanhouden of gepaard gaan met andere symptomen, raadpleeg dan een podoloog of dermatoloog voor professioneel advies en behandelingsopties.

Onthoud dat het belangrijk is om geduldig te zijn bij de behandeling van kloven, omdat het genezingsproces soms enige tijd kan duren. Blijf consistent in je voetverzorgingsroutine en geef je voeten de nodige aandacht om kloven te voorkomen en te behandelen.