Filter op Geslacht

Filter op Gebruik

Filter op Huid type

Filter op Lichaamsdeel

Filter op Gewenst effect

Filter op Kleur

Filter op Productopties

Filter op Ingrediënten

Filter op Variant

Filter op Merk

Gezichtsverzorging

Gezichtsverzorgingsproducten helpen je huid om te stralen. Het is belangrijk om jouw gezicht dagelijks te reinigen en te verzorgen. Elk huidtype heeft specifieke verzorgingsproducten nodig. 

Lees verder

Actieve filters

Soothing eye contour cream Avene

Prijs € 19,00

Met een zeer lichte en niet-vettige textuur wordt Avène Soothing Eye Contour Cream gebruikt bij zeer lichte massages op de oogleden en de oogcontour.

0

Hoe bepaal je de juiste dag- en nachtverzorging voor jouw huid?

Een mooie en stralende huid kun je stimuleren door een goede dag- en nachtverzorging. Om te bepalen welk product het beste voor je werkt moet je weten welk huidtype je hebt. Grofweg bestaan er 5 soorten huidtypen:

Een normale huid is in balans en heeft geen speciale behoeften. Wel kan deze extra hydratatie gebruiken, zeker in de winter. Producten met vitamine B5, ook bekend als panthenol, kunnen een normale huid de benodigde bescherming bieden tegen kou en verwarming. Kies voor een crème- of lotiontextuur die je huid voedt en hydrateert.

Een droge huid herken je aan een trekkend gevoel, zichtbare lijntjes en een ruw gevoel. Dit komt door een tekort aan talg en vocht. Crèmes of oliën met vitamine B3, ook bekend als niacine, kunnen een droge huid goed voeden. Ook voor een droge huid is een crème- of lotiontextuur aan te raden.

Een vochtarme huid heeft extra hydratatie nodig, omdat er een tekort aan vocht is. Het verschil met een droge huid is dat een vochtarme huid geen tekort aan talg heeft. Producten met vitamine B5 zorgen ervoor dat vocht sneller opgenomen wordt in je huid en je huidcellen zich sneller vernieuwen. Ook voor een vochtarme huid is een crème- of lotion aan te raden die je huid goed voedt.

Een gecombineerde of vette huid heeft de bekende T-zone (voorhoofd, neus en kin) die vetter is dan de andere delen van het gezicht. De rest van het gezicht heeft een normale tot droge huid. Een essentieel ingrediënt voor dit huidtype is vitamine B2 (riboflavine). Dit absorbeert talg, waardoor de T-zone minder vet wordt. Kies voor producten met een lichte textuur, zoals een fluïde, of een gelcrème die je poriën niet verstopt. 

Een rijpe huid is al wat ouder en slapper. Ook is deze vaak wat droger en lijntjes en rimpeltjes zijn beter zichtbaar. Crèmes met vitamine B12 en hyaluronzuur houden vocht vast en beschermen de huidbarrière, oftewel de buitenste huidlaag. Op die manier is je huid beter bestand tegen invloeden van buitenaf. Hyaluronzuur zorgt er ook voor dat de huid er zachter, voller en jonger uitziet. Ook vitamine A (retinol) is een krachtig ingrediënt tegen huidveroudering. 

Daarnaast zijn er ook dag- en nachtcrèmes speciaal voor dames en heren met een huidaandoening. Denk bijvoorbeeld aan eczeem, acne, pigmentvlekken en rosacea