Blaren

In de meeste gevallen zal de blaar vanzelf genezen binnen enkele dagen tot een week. Probeer de blaar niet open te breken, aangezien dit het risico op infectie vergroot.

Lees verder

Actieve filters

Blaren verzorgen

Bij Drogisterij.nl zijn er verschillende producten beschikbaar om blaren te behandelen en te voorkomen. Hier zijn enkele veelvoorkomende producten die je kunt vinden:

Blarenpleisters: Er zijn speciale blarenpleisters verkrijgbaar die een beschermende laag over de blaar vormen en de wrijving verminderen. Ze helpen de blaar te beschermen en bevorderen het genezingsproces.

Blarenbehandelingsgels of -sprays: Er zijn gels of sprays verkrijgbaar die bedoeld zijn om blaren te verzachten, te kalmeren en het genezingsproces te bevorderen. Ze kunnen pijn en ongemak verminderen.

Ontsmettingsmiddelen: Het is belangrijk om de blaar schoon te houden om infectie te voorkomen. Er zijn verschillende ontsmettingsmiddelen verkrijgbaar in de vorm van sprays, oplossingen of doekjes om de blaar en het omringende gebied te reinigen.

Verzachtende crèmes: Er zijn crèmes beschikbaar die de huid verzachten en hydrateren, wat kan helpen bij het genezingsproces van de blaren.

Ontstaan blaren

Blaren ontstaan meestal als gevolg van wrijving of druk op de huid. De bovenste laag van de huid raakt beschadigd en er ontstaat een holte gevuld met vocht. Dit vocht fungeert als een beschermende barrière voor het onderliggende weefsel.

Enkele veelvoorkomende oorzaken van blaren zijn:

Wrijving: Langdurige wrijving of irritatie van de huid tegen oppervlakken zoals schoenen, sokken of gereedschap kan blaren veroorzaken. Dit kan optreden tijdens activiteiten zoals wandelen, hardlopen of sporten.

Druk: Langdurige druk op een specifiek gebied van de huid kan ook blaren veroorzaken. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren bij het dragen van strakke schoenen of het vasthouden van een handvat met veel druk.

Hitte: Blootstelling aan hitte, zoals brandwonden of zonnebrand, kan blaren op de huid veroorzaken.

Irritatie: Sommige chemische stoffen of allergenen kunnen de huid irriteren en blaren veroorzaken.

Het is belangrijk om blaren met zorg te behandelen om infectie te voorkomen. Het is raadzaam om de blaar schoon te houden, te beschermen met een pleister of verband en indien nodig medisch advies in te winnen als de blaar ernstig geïnfecteerd is, niet geneest of als er andere complicaties optreden.