Benen & Voetverzorging

Het verzorgen van je benen en voeten is belangrijk om ze in goede conditie te houden. Op Drogisterij.nl koop je heel eenvoudig en voordelig de verzorgingsproducten die je hiervoor nodig hebt.

Lees verder

Actieve filters

Waaruit bestaat een goede voetverzorging?

Je voeten houden je letterlijk overeind. Niets is zo vervelend als ingegroeide nagels, likdoorns, eelt, kloven of schimmels. Daarom is een goede voetverzorging belangrijk. Geef je voeten eens in de zoveel tijd wat rust en ontspanning met een warm voetenbadje waar je een bruistablet, badzout of etherische olie aan toevoegt. Eelt word hierdoor ook zacht en kun je daardoor makkelijk verwijderen met een scrub en een voetvijl. Om te zorgen dat de huid van je voeten niet uitdroogt, kun je je voeten hydrateren met een verzorgende voetcrème. Ingrediënten als menthol, triclosan en glycerine die in zulke crème zitten werken verkoelend en kalmerend. Ze zorgen ook voor de juiste vochtbalans en het tegengaan van bacteriegroei. Verder kun je je nagelriemen insmeren met een olie om ze zacht te laten worden en ze daarna terugduwen met een bokkenpootje. Op die manier stimuleer je de natuurlijke groei van je nagels. Heb je last van ongemakken als kalknagels, schimmels of wratten? Hiervoor hebben we genezende middelen die dit goed kunnen behandelen. Last van blaren of likdoorns? Hiervoor hebben we pleisters en drukringen.

Welke producten zijn onmisbaar voor beenverzorging?

Je benen kunnen na lange dagen best vermoeid zijn. Dan is bijvoorbeeld de Weleda Venadoron gel voor vermoeide benen of een beenbalsem van Gehwol een goede optie om je benen te verlichten. Als je last hebt van vochtophopingen en opgezwollen benen dan kan het geneesmiddel Venoruton dit goed verhelpen. Verder vind je in ons assortiment ook olie om spataderen te verminderen en verbandkousen van Mediven die kunnen worden ingezet bij compressietherapie en na behandelingen van trombose.