Scheren & Ontharen

Veel mensen vinden het prettig om te ontharen en zo een gladde en haarloze huid te hebben. Daarom kun je op Drogisterij.nl diverse producten kopen om lichaamshaar te verwijderen.

Lees verder

Actieve filters

Men aftershave balsem Avene

Prijs € 22,00

Kalmeert irritatie onmiddellijk en voorkomt het bacteriële risico als gevolg van microscopisch kleine snijwondjes.

0

Immaculate man Avoyd

Prijs € 27,50

Avoyd Immaculate Man heeft een helende werking op de gevoelige huid in de schaamstreek en kalmeert en verzacht onmiddellijk de geschoren of geharste huid.

0

Double delight Avoyd

Prijs € 22,50

Avoyd Double Delight is een van de eerste 2 in 1 producten dat zowel door vrouwen als mannen wordt gebruikt om scheerirritatie, ingegroeide haartjes en rode scheerbultjes tegen te gaan

0

Original serum Avoyd

Prijs € 65,95

Avoyd Original is hét product tegen scheerirritatie, ingegroeide haren, een branderige huid, jeuk en rode scheerbultjes.

0

Serum Avoyd

Prijs € 17,95

Avoyd Original is hét product tegen scheerirritatie, ingegroeide haren, een branderige huid, jeuk en rode scheerbultjes.

0

Welke ontharingsvormen bestaan er?

Er zijn verschillende vormen van ontharing mogelijk. Dit zijn de meest voorkomende:

Scheren. Verreweg de meeste mensen kiezen voor scheren. Dit is eenvoudig en snel en kan zowel droog als nat gedaan worden. De haartjes komen wel snel terug, omdat je alleen het deel van de haar verwijdert dat boven de huid uitsteekt.

Waxen en harsen. Hierbij wordt er een laagje was op de huid aangebracht dat hard wordt. Bij het verwijderen van de waslaag worden de haartjes er met wortel en al uitgetrokken. Bij deze manier van ontharing komen de haartjes daarom later terug dan bij scheren.

Ontharingscrème. In ontharingscrème zitten ingrediënten die keratine en andere eiwitten waaruit haar is opgebouwd oplossen. Daardoor laten de haartjes los en kunnen ze worden weggespoeld met water. Dit is een pijnloze manier van ontharen. De haartjes komen later terug dan wanneer je ze zou scheren, maar eerder dan wanneer je ze zou waxen.

Elektrisch epileren. Bij deze manier van ontharen wordt ieder haarzakje afzonderlijk behandeld met een elektrisch stroompje. Dit stroompje wordt toegediend met een klein metalen naaldje dat in het haarzakje wordt gestoken. Zo wordt het haarzakje vernietigd en kan de haar in principe niet meer teruggroeien. Het is wel pijnlijker dan scheren, waxen of het gebruik van een ontharingscrème. 

Wat heb je nodig bij het scheren?

Aangezien veel mensen de optie scheren kiezen, kun je bij ons terecht voor diverse middelen die je daarbij helpen. Zo bieden we wegwerpscheermesjes aan van merken als BIC en Gillette. Ook vind je in ons assortiment luxe scheersets van het merk Herbapharm. Om huidirritaties zoals jeuk, rode bultjes en sneetjes te voorkomen, bieden we diverse soorten scheerschuim, scheergels en scheercrèmes aan. Deze maken de haartjes ook zachter, waardoor ze gemakkelijker te scheren zijn. Om de gezichtshuid na het scheren te kalmeren kun je aftershave gebruiken. Aftershave bevat vaak alcohol om bacteriën te doden en de huid te verfrissen. Daarnaast heeft alcohol in aftershave een samentrekkend effect, waardoor de poriën zich weer sluiten. Let er wel op dat een aftershave mét alcohol de huid uitdroogt en voor een prikkend gevoel na het aanbrengen zorgt. Heb je een gevoelige huid? Kies dan voor een aftershave zonder alcohol.