Filter op Doelgroep

Filter op Gebruik

Filter op Huid type

Filter op Gewenst effect

Filter op Ingrediënten

Filter op Variant

Filter op Geuren

Filter op Merk

Luieruitslag

Luieruitslag is een veelvoorkomend probleem bij baby's en kan worden veroorzaakt door irritatie, vocht, wrijving en bacteriën. Gelukkig zijn er verschillende huidverzorgingsproducten verkrijgbaar bij Drogisterij.nl die kunnen helpen bij het behandelen en voorkomen van luieruitslag. 

Lees verder

Actieve filters

Zinkoxidezalf 10% Teva

Prijs € 7,90

Kan als een beschermende zalf worden gebruikt bij ruwe en schrale huid, luieruitslag en lipblaasjes.

0

Luieruitslag verzorgen tips

Luierzalf of -crème: Er zijn speciale luierzalven en -crèmes verkrijgbaar die een beschermende barrière op de huid kunnen vormen en helpen bij het genezen van luieruitslag. Deze producten bevatten vaak zinkoxide of petroleum en kunnen de geïrriteerde huid kalmeren.

Luieruitslag crème met natuurlijke ingrediënten: Sommige ouders geven de voorkeur aan luieruitslagcrèmes met natuurlijke ingrediënten zoals aloë vera, kamille of calendula vanwege hun kalmerende eigenschappen.

Lotion of crème voor gevoelige huid: Kies een lotion of crème die speciaal is geformuleerd voor de gevoelige huid, omdat deze minder kans heeft om verdere irritatie te veroorzaken.

Poeder: Het gebruik van babypoeder kan helpen om vocht te absorberen en de huid droog te houden, maar het is belangrijk om te voorkomen dat het poeder wordt ingeademd door de baby. Strooi een kleine hoeveelheid op je handen en breng het voorzichtig aan op de huid.

Zacht reinigen: Reinig de babyhuid voorzichtig met water en een milde, ongeparfumeerde zeep. Vermijd het gebruik van vochtige doekjes met alcohol of parfum, omdat deze de huid kunnen irriteren.

Vaker verschonen: Zorg ervoor dat je de luier van je baby vaak genoeg verschoont om vocht en bacteriën weg te houden.

Luchtige tijd: Geef je baby regelmatig wat "luchttijd" zonder luier om de huid te laten ademen en te drogen.

Als de luieruitslag ernstig is, aanhoudt of gepaard gaat met andere symptomen zoals koorts, raadpleeg dan een arts voor een juiste diagnose en behandeling. Bij twijfel over welke producten het beste zijn voor de huid van je baby, kun je altijd advies vragen aan een drogist of een gezondheidsdeskundige.