Pleisters

Bij Drogisterij.nl zijn verschillende soorten pleisters verkrijgbaar, waaronder waterproof pleisters en kinderpleisters van Hansaplast, Leukomed en Leukotape.

Lees verder

Actieve filters

Dieren pleisters Hansaplast

Prijs € 3,69

Hansaplast Kids wondpleisters bevatten verschillende dierenmotieven en zijn geschikt voor alle soorten kleinere wondjes.

0

Soorten pleisters

Waterproof pleisters: Deze pleisters zijn waterbestendig en blijven goed op hun plaats, zelfs als ze in contact komen met water. Ze zijn ideaal voor gebruik tijdens het douchen, zwemmen of andere wateractiviteiten.

Kinderpleisters: Kinderpleisters hebben vaak vrolijke kleuren, patronen of afbeeldingen om kinderen te helpen bij het troosten van kleine wondjes. Ze zijn vaak kleiner van formaat en geschikt voor gebruik op de gevoelige huid van kinderen.

Hechtpleisters: Dit zijn pleisters die worden gebruikt om verbanden op hun plaats te houden of om wonden te sluiten. Hechtpleisters zijn meestal verkrijgbaar in verschillende maten en kunnen worden gebruikt voor uiteenlopende verwondingen.

Bij het kiezen van een pleister is het belangrijk om rekening te houden met de grootte van de wond, de locatie van de wond en de gevoeligheid van de huid. Ook is het goed om te controleren of de pleisters hypoallergeen zijn, vooral bij kinderen of mensen met een gevoelige huid.

Pleisters voor gevoelige huid

Voor mensen met een gevoelige huid kunnen gewone pleisters soms irritatie of allergische reacties veroorzaken. Gelukkig zijn er speciale pleisters beschikbaar die geschikt zijn voor een gevoelige huid. Deze pleisters zijn gemaakt van hypoallergene materialen en bevatten doorgaans geen latex, kleurstoffen of irriterende stoffen.

Het gebruik van pleisters voor een gevoelige huid kan de bescherming en genezing van wonden vergemakkelijken, terwijl ongewenste huidreacties worden geminimaliseerd.