Schusslerzouten

Schusslerzouten worden meestal verkocht als kleine tabletten die onder de tong worden geplaatst en langzaam worden opgenomen. Ze worden vaak gebruikt voor zelfzorgdoeleinden en kunnen worden ingezet bij verschillende klachten en symptomen. Het gebruik van Schusslerzouten is gebaseerd op de principes van de homeopathie, waarbij de zouten in sterk verdunde vorm worden gebruikt om het zelfherstellend vermogen van het lichaam te stimuleren.

Lees verder

Actieve filters

Selenium 26 D6 Schussler Pfluger

Prijs € 15,49

Homeopathisch geneesmiddel zonder specifieke therapeutische indicatie toegepast volgens de principes van de homeopathische geneeswijze.

0

Schusslerzouten voor het lichaam

Schusslerzouten, ook bekend als celzouten of biochemische zouten, zijn een vorm van homeopathische middelen die oorspronkelijk zijn ontwikkeld door Dr. Wilhelm Heinrich Schussler, een Duitse arts en homeopaat. Schusslerzouten zijn genoemd naar de twaalf minerale zouten die volgens Schussler van vitaal belang zijn voor een gezonde celwerking.

Elk Schusslerzout heeft een specifieke rol in het reguleren van de celstofwisseling en het herstellen van een gezond evenwicht in het lichaam. Ze worden verondersteld een tekort aan bepaalde mineralen in de cellen aan te vullen en zo de gezondheid en het welzijn te bevorderen.

Soorten Schusslerzouten

De twaalf Schusslerzouten zijn onderverdeeld in twee categorieën: functiezouten en bouwstoffen. De functiezouten zijn betrokken bij het reguleren van verschillende lichaamsfuncties, zoals de spijsvertering, het zenuwstelsel en de bloedsomloop. De bouwstoffen zijn essentieel voor de opbouw en het herstel van weefsels, zoals spieren, botten en huid.

Het is belangrijk op te merken dat hoewel Schusslerzouten populair zijn en door sommige mensen worden gewaardeerd, de werkzaamheid ervan niet wetenschappelijk is aangetoond. De principes en praktijken van Schusslerzouten vallen buiten het bereik van de conventionele wetenschappelijke geneeskunde.

Als je geïnteresseerd bent in het gebruik van Schusslerzouten, is het raadzaam om professioneel advies in te winnen bij een gekwalificeerde homeopaat of een andere zorgverlener die bekend is met deze middelen. Ze kunnen je helpen bij het begrijpen van de mogelijke voordelen en beperkingen van Schusslerzouten in relatie tot je specifieke gezondheidssituatie.