Droge huid

Het beste is om de producten regelmatig aan te brengen, vooral na het douchen of baden wanneer de huid vochtig is. Dit helpt om vocht vast te houden en de huid te beschermen tegen uitdroging.

Lees verder

Actieve filters

Anti-jeuk creme Lucovitaal

Prijs € 16,99

Anti Jeuk Crème van Lucovitaal® is een medisch hulpmiddel voor de behandeling van chronische (extreem) droge huid condities (xerosis).

0

Droge huid verzorgen

Bij Drogisterij.nl zijn verschillende producten verkrijgbaar die speciaal zijn ontworpen om droge huid te verzachten en hydrateren. Hier zijn enkele opties die je kunt overwegen:

Droge huid zalf: Zalven zijn dikke en rijke formules die een beschermende laag op de huid vormen en helpen om vocht vast te houden. Ze zijn bijzonder geschikt voor zeer droge plekken op de huid, zoals ellebogen, knieën en hielen.

Droge huid crème: Crèmes zijn lichter dan zalven en worden snel opgenomen door de huid. Ze zijn geschikt voor dagelijks gebruik op het hele lichaam.

Droge huid olie: Oliën zijn ideaal voor het hydrateren van de huid en kunnen worden gebruikt voor het hele lichaam. Ze helpen om vocht vast te houden en de huid te verzachten.

Hydraterende lotions: Lotionszijn lichtgewicht en worden snel door de huid opgenomen. Ze zijn geschikt voor dagelijks gebruik en kunnen helpen om de huid gehydrateerd te houden.

Welke ingrediënten bij verzorgen droge huid

Bij het kiezen van een product voor droge huid, is het belangrijk om te letten op de ingrediënten. Zoek naar producten die rijk zijn aan vochtinbrengende ingrediënten zoals glycerine, hyaluronzuur, shea boter, aloë vera en vitamine E. Het is ook een goed idee om producten te vermijden die agressieve chemicaliën of geuren bevatten, omdat deze de droge huid verder kunnen irriteren.

Wanneer je last hebt van aanhoudende droogheid of ernstige huidproblemen, is het raadzaam om een dermatoloog te raadplegen voor een persoonlijk advies en behandeling.