Kompressen

Een zalfkompres is een medisch hulpmiddel dat bij de drogisterij.nl verkrijgbaar is Het bestaat uit een absorberend kompres dat is geïmpregneerd met een zalf of crème. Deze kompressen worden gebruikt voor de behandeling van wonden, brandwonden, schaafwonden, snijwonden, enzovoort.

Lees verder

Actieve filters

Classic 10 x 40 cm Cuticell

Prijs € 26,40

Cuticell, niet-verklevend fijnmazig acetaatgaas geïmpregneerd met een zalf op basis van Eucerit; voor oppervlakkige, vochtafgevende wonden.

0

Zalfcompres 20 x 40 cm Cuticell

Prijs € 559,84

Cuticell, niet-verklevend fijnmazig acetaatgaas geïmpregneerd met een zalf op basis van Eucerit; voor oppervlakkige, vochtafgevende wonden.

0

Wat is een zalfkompres

Het zalfkompres heeft meestal een dubbele functie. Ten eerste zorgt het voor een beschermende barrière over de wond, waardoor het risico op infectie wordt verminderd en het wondgenezingsproces wordt bevorderd. Ten tweede helpt de zalf of crème die in het kompres is verwerkt bij het verminderen van pijn, roodheid, zwelling en jeuk, en kan het een verzachtend en genezend effect hebben.

De gebruiksinstructies kunnen variëren afhankelijk van het specifieke zalfkompres dat je koopt. Het is belangrijk om de instructies op de verpakking te volgen en de wond schoon te maken voordat je het kompres aanbrengt.

Het zalfkompres is een handig hulpmiddel voor de verzorging van oppervlakkige wonden en kleine huidaandoeningen. Bij diepere of ernstigere wonden is het raadzaam om medisch advies in te winnen en het zalfkompres te gebruiken als aanvulling op de behandeling die door een zorgverlener is voorgeschreven.