Magnesium junior

€ 19,90
claim jouw korting
  • Merk: Vitakruid
  • Inhoud: 90kt
  • EAN: 8717438692258
0
maak favoriet

op voorraad: Levertijd 2-3 werkdagen

Gratis verzending vanaf  € 45

Binnenkort gratis ophalen bij je lokale drogist

Altijd voordeel op jouw favoriete producten

Vitakruid Magnesium Junior
Mineralenpreparaat  

Magnesium in voeding
Voedingssupplementen zijn bedoeld als aanvulling op een evenwichtig voedingspatroon. Een breed scala aan voedingsmiddelen bevat het essentiële mineraal magnesium. Naast noten, zaden en pitten, zijn spinazie, avocado's, bananen en rauwe cacao ook rijke bronnen van dit mineraal.

Kinderen in de groei
Kinderen zijn nog volop in de groei en hierbij is het binnenkrijgen van de juiste vitamines en mineralen essentieel. Een goede start bij het ondersteunen van een gezonde leefstijl is bijvoorbeeld de Multi Dag & Nacht Junior®, die alle noodzakelijke vitaminen, mineralen en omega’s voor je opgroeiende kind bevat.

Magnesium neemt veel ruimte in beslag waardoor er slechts een kleine hoeveelheid in een multivitamine zit. Het suppleren van magnesium kan daarom een goede aanvulling op een multi zijn. Vandaar dat we speciaal voor kinderen een magnesium supplement hebben gecreëerd.

Magnesium met een goede opname
Het lichaam neemt organische magnesiumvormen zoals tauraat, bisglycinaat en malaat het beste op. In onze dagelijkse voeding vinden we voornamelijk zogenoemd anorganisch gebonden magnesium dat minder biologisch beschikbaar is voor het lichaam, zoals magnesiumchloride, magnesiumhydroxide en magnesiumsulfaat.

Sterke verbinding
Tauraat, bisglycinaat en malaat zijn de organische magnesiumvormen met de hoogste biologische beschikbaarheid. Dit zijn namelijk de zogenoemde aminozuurgecheleerde vormen. Hierbij is er een zeer sterke binding (chelatie) aanwezig tussen magnesium en het aminozuur waardoor het als volledig element in onze darmen terecht komt. Aminozuurgecheleerde vormen worden daarom beter opgenomen en veroorzaken minder maag- en darmproblemen dan andere vormen van magnesium.

Binding met appelzuur
Voor de Magnesium Junior kauwtabletten hebben we gekozen voor magnesium malaat. Dit is een verbinding tussen magnesium en appelzuur. Appelzuur speelt een belangrijke rol in de citroenzuurcyclus, die belangrijk is voor het energiemetabolisme. Door de binding aan appelzuur heeft deze magnesiumvorm bovendien van nature een prettige smaak. Malaat is daarom de ideale keuze voor kinderen.

Goedgekeurd door testpanel
Als een supplement een vieze smaak heeft, is de kans groot dat jouw kind het niet zal innemen. Daarom is de Magnesium Junior uitvoerig getest door kinderen tussen de 2 en 12 jaar. Het zeer kritisch testpanel is daarmee een belangrijk onderdeel geweest van het ontwikkelingsproces van de kauwtabletten.

Magnesium Junior komt in een vrolijke beervorm, heeft een aangename frambozensmaak en is gezoet met natuurlijke zoetstoffen. De kauwtabletten zijn vrij van onnodige toevoegingen zoals kleur-, geur- en smaakstoffen of conserveringsmiddelen. Hierdoor zijn niet alleen de kinderen enthousiast over Magnesium Junior, maar ook de ouders!

Makkelijk te doseren
Het doseren van de Magnesium Junior kauwtabletten is eenvoudig. Voor kinderen tussen de 1 en 6 jaar wordt 1 tablet per dag geadviseerd, voor kinderen tussen de 6 en 12 jaar 2 tabletten en voor kinderen vanaf 12 jaar 3 tabletten. Is jouw kind nog te jong voor een kauwtablet? Stamp het supplement dan fijn en mix het door het favoriete drankje van je kind.

- Magnesium speelt een rol bij botaanmaak en het behoud van sterke botten.
- Magnesium is goed voor de gemoedstoestand, het celdelingsproces, het geheugen, de leerprestatie en het concentratievermogen.
- Magnesium helpt de normale eiwitsynthese, een goede elektrolytenbalans en een normaal energieleverend metabolisme te behouden.
- Magnesium is van belang voor sterke tanden.
- Magnesium is goed voor de spieren en het zenuwstelsel
- Magnesium heeft een gunstige invloed op de vermindering van vermoeidheid en futloosheid.

Samenstelling per dagdosering van 1 tablet: RI*
Magnesium (malaat) 40 mg 11%
* = Referentie-Inname      

Ingrediënten
Xylitol (zoetstof), Magnesium malaat, sorbitol (zoetstof), appelazijn extract, stearinezuur (anti-klontermiddel), natuurlijke frambozen aroma (smaakstof), acacia gom (anti-klontermiddel), magnesium stearaat (anti-klontermiddel).

Gebruik
Neem 1 tot 3 tabletten per dag. 
Niet geschikt voor kinderen tot en met 3 jaar. Overmatig gebruik kan een laxerend effect hebben.

Bewaren
Droog en op kamertemperatuur bewaren.

Fabrikant/distributeur
Vitakruid BV
Jacobus Spijkerdreef 430
2132 PZ Hoofddorp

Dit product is een voedingssupplement.

Aanbevolen dosering niet overschrijden.

Een gevarieerde, evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl zijn belangrijk. Een voedingssupplement is geen vervanging van een gevarieerde voeding.

Buiten bereik van jonge kinderen houden.

Droog, afgesloten en bij kamertemperatuur bewaren, tenzij anders geadviseerd op het etiket.

Raadpleeg een deskundige alvorens supplementen te gebruiken in geval van zwangerschap, lactatie, medicijngebruik en ziekte.

Vitakruid
965949

Datasheet

Merk
Vitakruid
Inhoud
90kt

Specifieke referenties

Nieuw

Meer importhp

Jouw drogisterij. Altijd dichtbij.

Jouw drogisterij. Altijd dichtbij.

Kom je bestelling binnenkort gratis ophalen bij je lokale drogist.

Magnesium junior

€ 19,90