Oogcrème

Bij Drogisterij.nl kun je verschillende soorten oogcrèmes vinden die specifiek zijn ontworpen voor de gevoelige huid rond de ogen. 

Lees verder

Actieve filters

Soothing eye contour cream Avene

Prijs € 19,00

Met een zeer lichte en niet-vettige textuur wordt Avène Soothing Eye Contour Cream gebruikt bij zeer lichte massages op de oogleden en de oogcontour.

0

Soorten oogcrème

Hydraterende oogcrème

Deze crèmes zijn bedoeld om de dunne en gevoelige huid rond de ogen te hydrateren en te voeden. Ze kunnen ingrediënten bevatten zoals hyaluronzuur, glycerine en ceramiden.

Anti-aging oogcrème

Deze anti-aging crèmes richten zich op het verminderen van fijne lijntjes, rimpels en kraaienpootjes rond de ogen. Ze bevatten vaak antioxidanten, retinol en peptiden om de huidtextuur en stevigheid te verbeteren.

Verstevigende oogcrème

Deze crèmes zijn ontworpen om de huid rond de ogen te verstevigen en te liften. Ze kunnen ingrediënten bevatten zoals cafeïne en extracten van planten zoals groene thee.

Verhelderende oogcrème

Deze crèmes richten zich op het verminderen van donkere kringen en vermoeidheid onder de ogen. Ze kunnen ingrediënten bevatten zoals vitamine C, niacinamide en arbutine.

Kalmerende oogcrème

Voor mensen met gevoelige ogen of last van irritatie zijn er oogcrèmes met kalmerende ingrediënten zoals aloë vera, kamille-extract en allantoïne.

Oogcrème met SPF

Deze crèmes bieden bescherming tegen schadelijke UV-stralen, die ook de huid rond de ogen kunnen beïnvloeden. Ze kunnen zonnebrandcrème bevatten met een lichtere textuur die geschikt is voor de ogen.

Oogcrème voor wallen

Deze crèmes zijn gericht op het verminderen van gezwollen ogen en wallen. Ze kunnen ingrediënten bevatten zoals cafeïne en aangebracht worden met koelende metalen applicators.

Oogcrème voor gevoelige huid

Als je huid rond de ogen bijzonder gevoelig is, zoek dan naar oogcrèmes die zijn geformuleerd zonder sterke geurstoffen of irriterende ingrediënten.

Bij het kiezen van een oogcrème is het belangrijk om rekening te houden met je specifieke behoeften, zoals huidtype, zorgen en eventuele allergieën. Het is ook een goed idee om de ingrediëntenlijst te controleren en mogelijk een patch-test uit te voeren voordat je een nieuwe oogcrème op je gevoelige ooggebied aanbrengt.