Tandenragers

Interdentale tandverzorging is speciaal ontworpen om de ruimtes tussen je tanden schoon te houden en tandplak te verwijderen. Bekende merken als GUM, Duodent, Jordan en The Humble Co kun je bij Drogisterij.nl vinden.

Lees verder

Actieve filters

Interdentaal reinigen

Flosdraad

Gewoon flosdraad is een van de meest gebruikte interdentale reinigingshulpmiddelen. Het bestaat in verschillende soorten, zoals gewaxt en ongewaxt, met of zonder smaak. Flossen helpt bij het verwijderen van voedselresten en tandplak tussen de tanden.

Tandenstokers

Tandenstokers, zowel houten als plastic, zijn ontworpen om voedseldeeltjes en tandplak tussen de tanden te verwijderen. Ze zijn vooral geschikt voor grotere interdentale ruimtes.

Interdentale borstels

Deze kleine borsteltjes worden gebruikt om de ruimtes tussen de tanden te reinigen. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende maten om te passen bij verschillende interdentale ruimtes.

Flossers met handvat

Flossers met handvat zijn handige hulpmiddelen die flossen gemakkelijker kunnen maken. Ze hebben vaak een handvat met een stukje flosdraad eraan bevestigd, waardoor je gemakkelijk tussen de tanden kunt komen.

Tongreiniger

Hoewel een tongreiniger voornamelijk wordt gebruikt voor het reinigen van de tong, kan het ook helpen bij het verwijderen van bacteriën en voedseldeeltjes tussen de tanden en het tandvlees.

Waar op letten bij interdentaal reinigen

Bij het kiezen van producten voor interdentale tandverzorging, is het belangrijk om rekening te houden met de grootte van de ruimtes tussen je tanden en je persoonlijke voorkeur. Regelmatige interdentale tandverzorging is essentieel om tandplak en voedseldeeltjes te verwijderen en tandvleesproblemen en tandbederf te voorkomen. Overleg met je tandarts of mondhygiënist voor advies over welke interdentale reinigingshulpmiddelen het meest geschikt zijn voor jouw mondgezondheid.