Littekens

Het verzorgen van littekens kan helpen om ze te vervagen en de huid er gezonder uit te laten zien. Hier zijn enkele tips om littekens te verzorgen met behulp van producten die verkrijgbaar zijn bij Drogisterij.nl

Lees verder

Actieve filters

Siliconen gel Dermatix

Prijs € 24,16

Ter voorkoming en behandeling van littekens. Maakt littekens vlakker, zachter, meer elastisch en daardoor minder zichtbaar. Daarnaast vermindert het de roodheid, jeuk en pijn van het litteken.

0

Littekengel Lucovitaal

Prijs € 20,49

Anti Littekengel van Lucovitaal® is speciaal samengesteld om zowel nieuwe als reeds bestaande littekens te verminderen.

0

Littekenolie Van Der Pluym

Prijs € 19,95

Met Van der Pluym Littekenolie van een litteken naar een "vaag" teken. Met haar zeer diepe werking ondersteunt deze olie het herstellende vermogen van de huid.

0

Tips littekens verzorgen

Littekenzalf of -crème: Er zijn speciale littekenzalven of -crèmes verkrijgbaar die zijn geformuleerd om de textuur en het uiterlijk van littekens te verbeteren. Deze producten kunnen ingrediënten bevatten zoals vitamine E of allantoïne, die kunnen helpen om de huid te hydrateren en de littekens zachter te maken.

Aloë vera gel: Pure aloë vera gel staat bekend om zijn kalmerende eigenschappen en kan helpen om de huid te kalmeren en te hydrateren, waardoor het nuttig kan zijn bij het verzachten van littekens.

Zonnebrandcrème: Het gebruik van zonnebrandcrème op het littekengebied helpt om de schadelijke effecten van de zon op de huid te verminderen, wat kan bijdragen aan het vervagen van littekens.

Vitamine E-olie: Vitamine E-olie kan worden gebruikt om littekens te masseren, omdat het kan helpen bij het herstel van beschadigd weefsel.

Littekenpleisters of -strips: Deze pleisters kunnen worden gebruikt om druk uit te oefenen op het littekengebied, wat kan helpen om littekens vlakker en minder opvallend te maken.

Massage: Regelmatige massage van het littekengebied kan de doorbloeding verbeteren en het herstelproces bevorderen.

Het is belangrijk om consistent te zijn bij het gebruik van deze producten en geduld te hebben, omdat het vervagen van littekens vaak een langzaam proces is. Raadpleeg een drogist of een gezondheidsdeskundige als je specifieke vragen hebt over het verzorgen van littekens en welke producten het meest geschikt zijn voor jouw situatie. Als je littekens ernstig zijn of als je zorgen hebt over hun uiterlijk, overweeg dan om een dermatoloog te bezoeken.