Elke dag platinum

€ 49,95
claim jouw korting
  • Merk: Vitals
  • Inhoud: 60tb
  • EAN: 8716717003877
0
maak favoriet

op voorraad: Levertijd 2-3 werkdagen

Gratis verzending vanaf  € 45

Binnenkort gratis ophalen bij je lokale drogist

Altijd voordeel op jouw favoriete producten

Vitals Elke dag platinum

De Elke Dag-multi’s van Vitals worden aangevoerd door Elke Dag Platinum. We gebruiken de toevoeging ‘Platinum’ voor de hoogst gedoseerde, meest complete variant in een serie. En dat geldt zeker voor deze multi, waarbij met twee tabletten per dag de meest optimale doseringen worden bereikt. Het is de eerste keus voor iedereen die het beste van het beste wil.

Een groot probleem bij het formuleren van een multivitaminen- en mineralenpreparaat is de beperkte ruimte in een tablet. Met name bepaalde belangrijke macromineralen moeten het vaak ontgelden, zoals magnesium, calcium en kalium. Uiteraard speelt ook prijs een belangrijke rol. Dat gaat vaak ten koste van belangrijke, maar dure nutriënten zoals vitamine K2 en Q10. Bij het ontwikkelen van Elke Dag Platinum is er meer ruimte gecreëerd door uit te gaan van twee tabletten per dag. Zodat het niet nodig is om verschillende andere basissupplementen ernaast te moeten nemen om toch te komen tot de meest wenselijke dagdoseringen. Het resultaat is een multi met ruime doseringen van onder andere magnesium (100 mg), calcium (200 mg), kalium (300 mg) en vitamine C (400 mg), maar ook hoge doseringen vitamine K2 (180 mcg) en vitamine D3 (50 mcg). En toevoeging van bijzondere nutriënten als luteïne, zeaxanthine, meso-zeaxanthine, taurine, acetyl-L-carnitine, alfaliponzuur, Q10 en PQQ.

Voor wie
Elke Dag Platinum is voor volwassenen en ouderen die gebaat zijn bij de hogere doseringen en die naast hun multi niet nog een apart calcium-, magnesium-, kalium- en/of vitamine C-, D- of K-supplement willen hoeven nemen. Ideaal om een actieve leefstijl te ondersteunen (druk bestaan, veeleisende baan, fysiek werk, sport) of om er alles aan te doen om zo gezond mogelijk oud te worden.

Gebaseerd op recente gegevens en inzichten
Elke Dag Platinum is een zorgvuldig ontworpen multi met essentiële micronutriënten en bijzondere aanvullingen. Bij de samenstelling ervan is gekozen voor goed opneembare stoffen en verbindingsvormen, in de juiste verhoudingen en in doseringen die ertoe doen. Per nutriënt rekening houdend met de gemiddelde inname van volwassenen en ouderen in Nederland. En rekening houdend met de geschatte dagelijkse behoefte om optimale gezondheid te ondersteunen of bevorderen. Hierbij is gekeken naar de onderbouwing voor de aanbevolen dagelijkse hoeveelheden (ADH’s1), maar waar nodig werd daarvan afgeweken op basis van de voortschrijdende (orthomoleculaire) inzichten verkregen uit (recent) wetenschappelijk onderzoek. Hierbij moeten uiteraard keuzes gemaakt worden, want er past maar een beperkte hoeveelheid in een tablet en de prijs kan niet te hoog oplopen. Elke Dag Platinum is zeer goed onderbouwd, blinkt uit in vele opzichten en zal de vergelijking met andere multi’s glansrijk doorstaan. 

1 De term ADH wordt hier gebruikt omdat dit nog de meest bekende term is, maar tegenwoordig is deze vervangen door de term RI (referentie-inname). Dit zijn door de Europese Commissie vastgelegde wettelijke richtwaarden. Deze richtwaarden geven een indicatie van de hoeveelheid vitamines en mineralen die een volwassene gemiddeld nodig heeft. Hierbij wordt geen onderscheid gemaakt op basis van leeftijd, geslacht, en specifieke omstandigheden. De hoeveelheid vitamines en mineralen in een voedingssupplement wordt op het etiket vermeld als percentage (%) van de RI. De RI’s kunnen echter afwijken van de aanbevolen hoeveelheden zoals vastgesteld door de Gezondheidsraad.

B-vitaminen in optimale vormen en doseringen
Elke Dag Platinum bevat ruime maar verantwoorde hoeveelheden B-vitaminen. Daarbij is goed gekeken naar de dagelijkse behoefte en wat de gemiddelde inname en spreiding daarvan zijn. Hierbij is ook rekening gehouden met de mate waarin het lichaam in staat is om de verschillende B-vitaminen om te zetten, de laatste wetenschappelijke inzichten en veilige bovengrenzen.

Elke Dag Platinum bevat de biologisch actieve (co-enzymatische) vormen van vitamine B2 (riboflavine-5’-fosfaat), B6 (pyridoxal-5’-fosfaat), B12 (methyl- en adenosylcobalamine) en foliumzuur (5-methyltetrahydrofolaat glucosaminezout). Dit zijn de vormen zoals ze door het lichaam worden gebruikt en onderzoek laat zien dat deze een hogere biologische beschikbaarheid hebben in het lichaam.

Foliumzuur als 5-methyltetrahydrofolaat
Foliumzuur (pteroylmonoglutaminezuur), dat omwille van stabiliteit meestal gebruikt wordt in voedingssupplementen, is een synthetische vorm die niet zo in de natuur voorkomt. In de voeding komt het voor als folaat. Foliumzuur moet door het lichaam omgezet worden in tetrahydrofolaat en vervolgens in 5-methyltetrahydrofolaat (5-MTHF). Onderzoek toont aan dat dit complexe omzettingsproces bij een aanzienlijke groep mensen verre van optimaal verloopt. Suppletie met 5-MTHF omzeilt dit probleem.

In Elke Dag Platinum wordt gebruikgemaakt van de superieure vorm 5-methyltetrahydrofolaat, gebonden aan glucosaminezout (met de merknaam Quatrefolic®). Deze binding met glucosaminezout (uit plantaardige bron) maakt het mogelijk om de biologisch actieve vorm stabiel te houden en zorgt voor optimale opneembaarheid. Studies laten zien dat Quatrefolic® een hogere wateroplosbaarheid, stabiliteit en biologische beschikbaarheid heeft. Daarnaast is 5-MTHF in staat om de bloed-hersenbarrière te passeren, in tegenstelling tot de ‘gewone’ (synthetische) vorm van foliumzuur.

Vitamine B12 als methyl- en adenosylcobalamine 
De opname van vitamine B12 uit voeding is een complex proces. Daarnaast zijn er aanwijzingen dat de ADH (of RI) van 2,5 mcg per dag te laag is ingeschat en de behoefte van gezonde volwassenen en ouderen kan variëren en oplopen tot ruim 20 mcg per dag. Vanwege de veiligheid van vitamine B12-suppletie en de soms moeizame opname van B12 uit voeding en supplementen, bevat Elke Dag Platinum maar liefst 40 mcg vitamine B12 in de biologisch actieve vormen methylcobalamine en adenosylcobalamine.

In veel B12-producten en multi’s zit cyanocobalamine wat een goedkopere, synthetische vorm van vitamine B12 is, die niet zo in de natuur voorkomt en door het lichaam omgezet moet worden in de actieve vormen. Hierbij wordt het cyanide-deel losgekoppeld van de cobalamine en dit moet vervolgens opgeruimd worden door het lichaam. Studies laten dan ook zien dat vitamine B12 in de vorm van methylcobalamine en adenosylcobalamine een hogere biologische beschikbaarheid heeft dan cyanocobalamine.

Vitamine D 
Europese overheidsinstellingen hebben in recente jaren vastgesteld dat het niveau voor een adequate inname van vitamine D uit voeding hoger moest zijn (15 mcg) en dat de maximaal toegestane dosering verhoogd kon worden (100 mcg). In Nederland zijn ze nog voorzichtig en geven aan dat 10 mcg voldoende is en dat de maximale hoeveelheid 75 mcg is. De ADH/RI is gek genoeg nog blijven steken op 5 mcg. Maar in de orthomoleculaire wereld is het belang van hogere doseringen al geruime tijd bekend. Vooraanstaande vitamine D-experts adviseren dat de vitamine D-spiegel (calcidiolspiegel) minimaal 75 nmol/l moet zijn. Om een dergelijke vitamine D-spiegel in stand te houden is een orale dosis vitamine D3 nodig van naar schatting 25-75 mcg per dag. In Elke Dag Platinum zit dan ook een ruime dosering van 50 mcg per twee tabletten.

Vitamine K
Elke Dag Platinum bevat 45 mcg vitamine K1 en 180 mcg vitamine K2. Vitamine K1 wordt hoofdzakelijk door de lever opgenomen en zorgt voor activering van stollingsfactoren, terwijl vitamine K2 veel meer over de lichaamsweefsels wordt verdeeld. De regulier vastgestelde ADH voor vitamine K is gebaseerd op de hoeveelheid die nodig is voor een normale bloedstolling. Hierbij is niet gekeken naar de optimale dosering voor de overige, zeer belangrijke functies van vitamine K. Zoals ervoor zorgen dat calcium goed opgenomen wordt en op de juiste plek terechtkomt, namelijk in de botten. En in de reguliere adviezen wordt ook geen onderscheid gemaakt tussen vitamine K1 en K2. Vitamine K2 wordt maar liefst 10x beter opgenomen en heeft een veel grotere biologische beschikbaarheid dan vitamine K1. Daarom is vitamine K2 veel effectiever in het bereiken van een optimale vitamine K-status en superieur ten opzichte van vitamine K1. Vitamine K2 is ook veel effectiever dan vitamine K1 in het activeren van specifieke vitamine K-afhankelijke enzymen. Het zijn deze geactiveerde enzymen die ervoor zorgen dat calcium zijn weg vindt naar de botten. Onderzoek heeft aangetoond dat 180 mcg vitamine K2 de optimale dagelijkse dosering is. En onderzoek heeft aangetoond dat het belangrijk is om de gezondheid van de botten in stand te houden en niet te wachten totdat het al te laat is.

Stabiliteit vitamine K2
Vitamine K2 blijkt een zeer gevoelige stof te zijn. Met name in combinatie met calcium en/of magnesium loopt het gehalte van deze vitamine in een tablet of capsule hard terug. Gebruik van vitamine K2 in een product met hoge doseringen calcium en/of magnesium is technisch gezien een echte uitdaging. Vitals maakt daarom gebruik van een kwalitatief hoogwaardig K2-ingrediënt met de merknaam K2Vital Delta, die zélfs stabiel is in een formule met veel van deze mineralen. Er wordt gebruikgemaakt van een gepatenteerd micro-encapsulatieproces, waarbij de vetoplosbare K2-deeltjes met twee lagen (arabische gom en zetmeel) worden beschermd tegen lucht, licht en interactie met andere ingrediënten. Vitals heeft, in een onafhankelijk laboratorium, onderzoek laten doen naar de stabiliteit van deze K2Vital Delta, evenals andere merken van vitamine K2, specifiek in combinatie met de ingrediënten die in Vitals-producten worden gebruikt. De conclusies waren dat het beschermen van de K2 absoluut noodzakelijk is, dat het K2-gehalte goed stabiel bleef met K2Vital Delta, en dat het superieur was ten opzichte van de andere K2-ingrediënten.

Hoge doseringen natuurlijk calcium en magnesium uit de zee
Een bijzondere eigenschap van deze multi is dat er hoge doseringen calcium en magnesium in zitten, zodat deze niet als apart product ernaast genomen hoeven te worden. Wel zo gemakkelijk. En de bron van deze mineralen is ook bijzonder: ze zijn van het merk Aquamin® en komen uit de zee. De magnesium (Aquamin Magnesium) wordt verkregen uit het zeewater van de Ierse zee, en studies tonen aan dat het bijzonder goed wordt opgenomen in het lichaam. Naast ongeveer 35% elementair magnesium, bevat de grondstof ook kleine hoeveelheden van meer dan 70 spoorelementen. De calcium (Aquamin Calcium) komt uit een rode alg genaamd Lithothamnium calcareum. Deze algensoort neemt mineralen en spoorelementen op uit de zee en slaat deze op. Levend heeft het een mooie rood/roze kleur, maar wanneer het sterft, calcificeert het en kleurt het wit of licht grijs. Alleen gecalcificeerde rode alg wordt geoogst, uit de wateren langs de kust van IJsland. Naast 32% calcium bevat de grondstof ook 3% magnesium en kleine hoeveelheden van meer dan 70 spoorelementen. Het synergetische effect van het natuurlijke spoorelementenprofiel van deze calcium en magnesium, is mogelijk mede een verklaring voor de betere opneembaarheid en de indrukwekkende studies die ermee gedaan zijn.

Ook kalium ruim vertegenwoordigd
Kalium is vaak een van de eerste mineralen die het onderspit moet delven wanneer een multivitaminen- en mineralenpreparaat wordt geformuleerd. Dit komt omdat de dagelijkse behoefte van kalium groot is (zo’n 3500 mg per dag voor volwassenen) en er niet zoveel past in een tablet. Vaak zie je in multi’s dus geen kalium of hele lage doseringen. Maar in Elke Dag Platinum is er ook plek voor maar liefst 300 mg kalium! Dit is vrij uniek en toch heel belangrijk. Want naast de vele reguliere adviezen om te letten op de zoutinname (natrium), lees je in studies en artikelen uit de orthomoleculaire hoek juist ook de adviezen om te denken aan het verhogen van de kaliuminname. Daarbij blijkt uit de recente voedselconsumptiepeiling dat de dagelijkse inname in Nederland bij volwassenen gemiddeld rond de 3200 mg ligt, terwijl de aanbevolen hoeveelheid 3500 mg is. Geen overbodige luxe dus om dagelijks 300 mg kalium extra binnen te krijgen via een multi. 
IJzer, zink, koper en mangaan als aminozuurchelaat (bisglycinaat)
Voor de mineralen ijzer, zink, koper en mangaan is gekozen voor aminozuurchelaten (bisglycinaten). Hierbij is ieder mineraaldeeltje krachtig gebonden (gecheleerd) aan twee moleculen van het aminozuur glycine. Mineralen in deze verbindingsvorm bereiken de dunne darm goed en worden zeer goed opgenomen. Ook zijn ze mild voor de maag, wat met name in het geval van ijzer (Ferrochel®) een groot voordeel kan zijn. Bovendien kiest Vitals specifiek voor de aminozuurchelaten van Albion Minerals, herkenbaar aan het handelsmerk TRAACS®, dat staat voor The Real Amino Acid Chelate System. Dit merk is in het leven geroepen om goed onderscheid te kunnen maken ten opzichte van andere, mogelijk inferieure, instabiele aminozuurchelaten. Albion heeft wereldwijd meer dan 100 patenten laten vastleggen die de garantie vormen voor het proces, de wetenschap en de structuur van hun aminozuurgecheleerde mineralen.

Een riante hoeveelheid choline
Choline wordt al heel lang zo’n beetje standaard in multi’s verwerkt. Maar vrijwel altijd in lage doseringen (tussen de 10-30 mg). Omdat er niet zoveel over bekend was. Maar er is inmiddels steeds meer over bekend! In 2012 werden door de Europese Commissie drie gezondheidsclaims voor choline goedgekeurd, die van toepassing zijn bij een dosering van minimaal 82,5 mg. Het is belangrijk voor een normaal lipiden- en homocysteïnemetabolisme en belangrijk voor een normale leverfunctie. In 2016 werd in Amerika de ADH vastgesteld op 550 mg/dag, gebaseerd op klinisch onderzoek specifiek bedoeld om de dagelijkse behoefte vast te stellen. In 2016 oordeelt ook de EFSA dat choline een essentiële voedingsstof is, maar stelt nog geen ADH vast. De adequate inname werd wel vastgesteld op 400 mg/dag, gebaseerd op de gemiddelde inname in Europese landen, niet gebaseerd op de Amerikaanse studie. De gemiddelde inname van volwassenen in Europa schommelt tussen de 291 en 468 mg/dag. Reden genoeg om een ruime hoeveelheid choline te verwerken in een dagelijkse multi. In Elke Dag Platinum wordt maar liefst 170 mg choline verwerkt van het merk VitaCholine®. Dit merk staat voor superieure kwaliteit en er is veel onderzoek mee gedaan.

Luteïne, zeaxanthine én meso-zeaxanthine
Naast 10 mg luteïne en 2 mg zeaxanthine bevat Elke Dag Platinum ook 10 mg mesozeaxanthine, wat vrij bijzonder is en gebaseerd is op recent onderzoek. Dit zijn natuurlijke carotenoïden die zich in hoge concentratie bevinden in de retina (netvlies) en macula lutea (gele vlek). Het lichaam kan luteïne en zeaxanthine niet zelf aanmaken, maar moet ze uit de voeding halen. Deze komen onder andere voor in groene bladgroenten, en rode, gele en oranje groenten- en fruitsoorten. Meso-zeaxanthine komt maar zeer beperkt voor in voeding (garnalen, de huid van zalm, de huid en het vlees van forel). Het wordt vooral in de retina aangemaakt door omzetting van luteïne door middel van een enzymatische reactie. Het kan wel goed gesuppleerd worden. 

Co-enzym Q10
Co-enzym Q10 (ubiquinon) is een lichaamseigen stof en wordt in de mitochondriën (de zogenaamde ‘energiefabriekjes’) van elke cel van ons lichaam aangetroffen. Vrij vertaald betekent ‘ubiquinon’ ongeveer ‘overal aanwezig’. Met het ouder worden neemt de lichaamseigen aanmaak van co-enzym Q10 geleidelijk af. In Elke Dag Platinum zit daarom een mooie dosering van 50 mg.

Taurine
Taurine is voor volwassenen een semi-essentiële voedingsstof en wordt met name in de lever en hersenen gesynthetiseerd uit de zwavelhoudende aminozuren cysteïne en methionine; bij deze omzetting is vitamine B6 betrokken. De endogene synthese is beperkt en de inname uit voeding is belangrijk voor een goede taurinestatus, zeker als de taurinebehoefte verhoogd is. Aangezien taurine vooral aanwezig is in vlees, vis en gevogelte, hebben vegetariërs en veganisten meer kans op een te lage inname via de voeding.

Acetyl-L-carnitine 
In de voeding komt carnitine vooral voor in (rood) vlees en in veel mindere mate in plantaardige voedingsmiddelen. Carnitine kan naar behoefte in acetyl-L-carnitine worden omgezet en vice versa. In de lever, nieren en hersenen kan carnitine gesynthetiseerd worden uit de aminozuren lysine en methionine, met vitamine C, ijzer, vitamine B6 en niacine als co-factoren. Suppletie met acetyl-L-carnitine heeft als voordeel boven L-carnitine dat het gemakkelijker de bloed-hersenbarrière passeert.

Alfaliponzuur
Alfaliponzuur is een zwavelhoudend vetzuur dat in de mitochondriën van elke cel voorkomt. Het is oplosbaar in zowel vet als water, wat een belangrijke eigenschap is. In het lichaam worden kleine hoeveelheden alfaliponzuur aangemaakt. Daarnaast wordt het in kleine hoeveelheden in voeding aangetroffen, bijvoorbeeld in lever, spinazie en broccoli.

PQQ
pyrrolochinolinechinondinatriumzout (PQQ) is een stof die in 1964 is ontdekt en in kleine hoeveelheden voorkomt in bijvoorbeeld gefermenteerde producten zoals natto en tofu, eieren, borstvoeding, maar ook in bepaalde kruiden, groenten- en fruitsoorten. Het lichaam maakt ook zeer kleine hoeveelheden zelf aan. In Elke Dag Platinum wordt gebruik gemaakt van het gepatenteerde MGC-PQQ® (eerder bekend als BioPQQ®), op basis van natuurlijke fermentatie. Met dit product is veel onderzoek gedaan en hiermee is goedkeuring als voedingssupplement verkregen in Europa in 2018.

vitamine B1, B2, B3, B5, B6, B12, biotine, vitamine C, calcium, magnesium, ijzer, jodium, koper en mangaan ondersteunen het energieniveau
vitamine B2, B3, B5, B6, B12, folaat, vitamine C, magnesium en ijzer kunnen helpen bij vermoeidheid
vitamine A, B6, B12, folaat, vitamine C, D, ijzer, koper, selenium en zink hebben een positieve invloed op het immuunsysteem
vitamine B2, C, E, koper, mangaan, selenium en zink beschermen de cellen tegen oxidatieve schade
vitamine B1, B2, B3, B6, B12, biotine, vitamine C, calcium, magnesium, jodium en koper ondersteunen het zenuwstelsel
ijzer, jodium en zink dragen bij tot een normale cognitieve functie
vitamine B1, B3, B6, B12, biotine, folaat, vitamine C en magnesium ondersteunen mentale functies (zoals concentratievermogen en geheugen) en de gemoedstoestand
vitamine B5 en folaat dragen bij aan de weerstand tegen stress
vitamine A, B2 en zink zijn goed voor het gezichtsvermogen
vitamine C, D, K, calcium, mangaan en zink zijn goed voor de botten
vitamine K draagt bij aan de opname van calcium in de botten
vitamine K is nodig voor het normale verloop van de bloedstolling
vitamine C, D en calcium zijn goed voor de conditie van de tanden
biotine, selenium en zink zijn goed voor de conditie van het haar
koper draagt bij tot een normale pigmentatie van de huid en het haar
vitamine A, B2, B3, C, biotine, jodium en zink zijn goed voor de conditie van de huid
selenium en zink zijn goed voor de conditie van de nagels
jodium en selenium ondersteunen een normale werking van de schildklier
vitamine D, calcium en magnesium ondersteunen de spierwerking
vitamine B1 draagt bij tot de normale werking van het hart
calcium en magnesium spelen een rol bij de aanmaak van cellen en weefsels
calcium ondersteunt het behoud van een gezonde spijsvertering
magnesium helpt bij het opbouwen van eiwitten in het lichaam
magnesium draagt bij tot een goede elektrolytenbalans
choline draagt bij tot een normaal homocysteïnemetabolisme
choline draagt bij aan het behoud van de structuur van celmembranen en een normaal lipidenmetabolisme

Samenstelling per 2 tabletten:
(dagdosering)

 

% RI*

Bètacaroteen (uit Dunaliella salina)
(is omgerekend naar vitamine A

1,8 mg
300 mcg-RE

-
38)

Vitamine A (retinylacetaat)

300 mcg

38

Vitamine B1 (thiamine-HCL)

4,4 mg

400

Vitamine B2 (riboflavine-5’-fosfaat)

4,2 mg

300

Vitamine B3 (niacinamide)

24 mg

150

Vitamine B5 (calcium-d-pantothenaat)

18 mg

300

Vitamine B6 (pyridoxal-5’-fosfaat)

3,5 mg

250

Folaat (5-MTHF glucosaminezout, Quatrefolic®)

300 mcg

150

Vitamine B12 (50% methylcobalamine, 50% adenosylcobalamine)

40 mcg

1600

Biotine

80 mcg

160

Choline (bitartraat, VitaCholine®)

170 mg

-

Vitamine C (magnesiumascorbaat)

400 mg

500

Vitamine D3  (vegan, Vitamin D3V®)

50 mcg

1000

Vitamine E (natuurlijk, d-alfatocoferylwaterstofsuccinaat 54 ie)

36 mg-TE

300

Gemengde tocoferolen  (bèta, gamma, delta)

10 mg

-

Vitamine K1 (fytomenadion)

45 mcg

60

Vitamine K2 (menaquinon-7, K2Vital® Delta)

180 mcg

240

Calcium (carbonaat uit rode alg, Aquamin® Calcium)

200 mg

25

IJzer (bisglycinaat, Ferrochel®, TRAACS®)

10 mg

71

Jodium (kaliumjodide)

100 mcg

75

Kalium (citraat)

300 mg

15

Koper (bisglycinaat , TRAACS®)

250 mcg

25

Magnesium (hydroxide uit zeewater, Aquamin® Magnesium, magnesiumascorbaat)

 100 mg

 27 

Mangaan (bisglycinaat, TRAACS®)

1 mg

50

Molybdeen (natriummolybdaat)

25 mcg

50

Selenium (L-selenomethionine)

58 mcg

105

Zink (bisglycinaat, TRAACS®)

7,5 mg

75

Citrusbioflavonoïdencomplex

20 mg

-

Luteïne (uit Tagetes erecta)

10 mg

-

Zeaxanthine (uit Tagetes erecta)

2 mg

-

Meso-zeaxanthine (uit Tagetes erecta)

10 mg

-

Q10 (natuurlijk, ubiquinon)

50 mg

-

Alfaliponzuur (R/S-vorm)

50 mg

-

PQQ (MGCPQQ®)

4 mg

-

Taurine

200 mg

-

Acetyl-L-carnitine

100 mg

-

* RI = Referentie-inname

VitaCholine® is een geregistreerd handelsmerk van Balchem Corporation.
Vitamin D3V® is een geregistreerd handelsmerk van ProTecNutra Ltd.
K2VITAL® DELTA is een geregistreerd handelsmerk van Kappa Bioscience.
Aquamin® is een geregistreerd handelsmerk van Marigot Ltd.
Ferrochel® en TRAACS® (The Real Amino Acid Chelate System) zijn geregistreerde handelsmerken van Albion Minerals.   
MGC-PQQ® is een geregistreerd handelsmerk van Mitsubishi Gas Chemical Company Inc.

Ingredienten
Mineralen, vitaminen, vulstof (microkristallijne cellulose), cholinebitartraat, bindmiddelen (raapzaadolie, hydroxypropylcellulose), taurine, acetyl-L-carnitine, antiklontermiddelen (calciumstearaat, siliciumdioxide), alfaliponzuur, luteïne, co-enzym Q10, meso-zeaxanthine, citrusbioflavonoïdencomplex, gemengde tocoferolen, Dunaliella salina, zeaxanthine, pyrrolochinolinechinondinatriumzout (PQQ), glansmiddelen (hydroxypropylmethylcellulose, glycerol, hydroxypropylcellulose).

Gebruik
2 tabletten per dag bij een maaltijd met water innemen. 
Dit voedingssupplement is niet geschikt voor kinderen tot en met 10 jaar (verplichte vermelding voor producten met méér dan 20 microgram vitamine D per dagdosering).

Geschikt voor vegetariërs en veganisten.

Bijzondre gebruiksvoorwaarden
Dit voedingssupplement mag uitsluitend worden geconsumeerd door volwassenen, met uitzondering van zwangere en borstvoeding gevende vrouwen.

De vitamine K in dit product maakt het niet geschikt bij gelijktijdig gebruik van coumarinederivaten (antistollingsmiddelen zoals acenocoumarol en fenprocoumon). Deze geneesmiddelen worden ook wel vitamine K-antagonisten genoemd en hun effectiviteit wordt verminderd door inname van vitamine K uit voeding en supplementen.

Fabrikant
Vitals Voedingssupplementen BV
Pieter Lieftinckweg 29
1505 HX Zaandam

Dit product is een voedingssupplement.

Aanbevolen dosering niet overschrijden.

Een gevarieerde, evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl zijn belangrijk. Een voedingssupplement is geen vervanging van een gevarieerde voeding.

Buiten bereik van jonge kinderen houden.

Droog, afgesloten en bij kamertemperatuur bewaren, tenzij anders geadviseerd op het etiket.

Raadpleeg een deskundige alvorens supplementen te gebruiken in geval van zwangerschap, lactatie, medicijngebruik en ziekte

Vitals
941206

Datasheet

Merk
Vitals
Inhoud
60tb

Specifieke referenties

Nieuw

Meer importhp

Jouw drogisterij. Altijd dichtbij.

Jouw drogisterij. Altijd dichtbij.

Kom je bestelling binnenkort gratis ophalen bij je lokale drogist.

Elke dag platinum

€ 49,95