Eczeem

Bij het kiezen van producten voor eczeem is het belangrijk om te letten op ingrediënten die je huid kunnen irriteren, zoals parfum, kleurstoffen en alcohol. Kies voor producten die specifiek voor eczeem-gevoelige huid zijn.

Lees verder

Actieve filters

Eczema gel Gladskin

Prijs € 49,50

Gladskin Eczema is ontwikkeld om u zo goed mogelijk te kunnen helpen met uw eczeem.

0

Eczema gel Gladskin

Prijs € 32,50

Gladskin Eczema is ontwikkeld om u zo goed mogelijk te kunnen helpen met uw eczeem.

0

Eczema creme Gladskin

Prijs € 69,50

Gladskin Eczema Cream is speciaal voor mensen met eczeem ontwikkeld, door het Nederlandse biotechnologiebedrijf Micreos.

0

Eczema creme Gladskin

Prijs € 49,50

Gladskin Eczema Cream is speciaal voor mensen met eczeem ontwikkeld, door het Nederlandse biotechnologiebedrijf Micreos.

0

Eczema creme Gladskin

Prijs € 19,95

Gladskin Eczema Cream is speciaal voor mensen met eczeem ontwikkeld, door het Nederlandse biotechnologiebedrijf Micreos

0

Eczeemcreme Grahams

Prijs € 48,10

Grahams Eczeem crème is een medisch hulpmiddel ter verlichting van Eczeem, dermatitis en een jeukende huid

0

Zinkzalf Bergland

Prijs € 14,95

Bergland Zinkzalf is ideaal voor de verzorging van rode, gevoelige en geïrriteerde huid.

0

Eczeem verzorgen

In drogisterijen zijn verschillende producten verkrijgbaar die kunnen helpen bij het verzorgen van eczeem. Hier zijn enkele opties die je kunt overwegen:

Eczeem crèmes: Er zijn speciale crèmes en zalven verkrijgbaar die specifiek zijn ontwikkeld voor de behandeling van eczeem. Deze crèmes bevatten vaak ingrediënten zoals corticosteroïden, die ontstekingen verminderen en jeuk verlichten.

Eczeem lotion: Lotions zijn lichtgewicht en worden snel door de huid opgenomen. Ze kunnen helpen om de huid gehydrateerd te houden en jeuk te verminderen.

Verzachtende wasgel: Gebruik een milde en verzachtende wasgel of zeep bij het douchen om de huid niet verder te irriteren.

Naast het gebruik van de juiste producten is het belangrijk om eczeem triggers te vermijden, zoals hete baden, ruwe stoffen, irriterende chemicaliën en stress. Als je eczeem aanhoudt of verergert, raadpleeg dan een dermatoloog voor een gepersonaliseerd advies en behandeling.

Wat is eczeem

Eczeem, ook wel atopische dermatitis genoemd, is een veelvoorkomende huidaandoening die wordt gekenmerkt door ontstoken, jeukende en rode huiduitslag. Het is een chronische aandoening, wat betekent dat het regelmatig kan terugkeren. Er zijn verschillende soorten eczeem, maar atopische dermatitis is de meest voorkomende vorm. Deze vorm van eczeem komt vaak voor bij mensen met een aanleg voor allergieën, astma of hooikoorts. Het begint meestal op jonge leeftijd, maar kan op elke leeftijd optreden.

Symptomen eczeem

De symptomen van eczeem kunnen variëren, maar de meest voorkomende zijn:

Jeukende huid: De huid bij eczeem is vaak extreem jeukend, wat kan leiden tot krabben en wondjes.
Rode uitslag: De huid vertoont rode plekken, bultjes of schilfers. In ernstige gevallen kunnen er blaren of korstjes ontstaan.
Droge huid: De huid bij eczeem is meestal droog en schilferig.
Ontsteking: De huid kan ontstoken raken, wat kan leiden tot zwelling en roodheid.

De exacte oorzaak van eczeem is niet volledig begrepen, maar het wordt verondersteld een combinatie van genetische en omgevingsfactoren te hebben. Triggers voor eczeem kunnen zijn: allergenen (zoals pollen, huisstofmijt of huisdieren), irriterende stoffen (zoals zeep, reinigingsmiddelen of chemicaliën), koude of droge lucht, stress en bepaalde voedingsmiddelen.