Creatine CV

€ 34,95
claim jouw korting
  • Merk: Vitals
  • Inhoud: 300g
  • EAN: 8716717004409
0
maak favoriet

op voorraad: Levertijd 2-3 werkdagen

Gratis verzending vanaf  € 45

Binnenkort gratis ophalen bij je lokale drogist

Altijd voordeel op jouw favoriete producten

Vitals Creatine CV
Aminozuurpreparaat

Creatine is een van de meest populaire, best onderzochte en meest effectieve nutriënten voor sporters. Veel minder bekend is echter dat creatine eveneens kan zorgen voor meer spierkracht bij mensen boven de 55 jaar, in combinatie met spierversterkende oefeningen. Het behoud van een goede spierkracht is een van de belangrijkste aandachtspunten bij het gezond ouder worden. En het is mooi dat creatine hier extra aan kan bijdragen, bovenop het regelmatig doen van je oefeningen wat vanzelfsprekend het belangrijkste is. Het gunstige effect wordt verkregen bij een dagelijkse inname van minimaal 3 gram creatine.

Omdat creatine zoveel gebruikt wordt, zijn er diverse aanbieders van creatinesupplementen. Helaas is de kwaliteit van de aangeboden creatine niet altijd even hoog. Vitals heeft daarom gekozen voor Creavitalis®, zeer zuivere creatine monohydraat van de Duitse producent Alzchem. Creavitalis® is de gemicroniseerde (verfijnde) versie van hun alom bekende en geroemde Creapure®. De creatines van Alzchem worden dan ook het meest toegepast in wetenschappelijk onderzoek, omdat de kwaliteit en zuiverheid hiervan ongeëvenaard zijn.

Effecten van creatine
Creatine is een molecuul dat van nature voorkomt in alle gewervelde dieren. De naam creatine is afkomstig van het Griekse woord ‘kreas’ dat vlees betekent. Creatine speelt een sleutelrol in het energiemetabolisme van de cel. Het komt daardoor hoofdzakelijk voor in weefsels die veel energie verbruiken, zoals de skeletspieren. Creatine is een semi-essentiële voedingsstof. Het lichaam kan zelf in de nieren en lever creatine aanmaken uit de aminozuren arginine, glycine en methionine, maar dit is niet altijd voldoende om in de behoefte te kunnen voorzien. Vandaar dat het ook noodzakelijk is om wat creatine met de voeding binnen te krijgen.

Creatine in voeding is altijd van dierlijke oorsprong. Het komt met name voor in vlees, vis en gevogelte. Mensen die vegetarisch of veganistisch eten, hebben daarom doorgaans een lagere inname van deze voedingsstof. Creatine in supplementen is niet uit dierlijke bron afkomstig en daarmee wel geschikt voor vegetariërs en vegans.

Creatine kan in de spiercellen worden omgezet tot creatinefosfaat (CP) onder invloed van het enzym creatinekinase. De fosfaatgroep kan vervolgens gekoppeld worden aan ADP (adenosinedifosfaat) dat daardoor ATP (adenosinetrifosfaat) vormt, de belangrijkste energiedrager in onze cellen. Het innemen van extra creatine om bij te dragen aan de energielevering via CP, is vooral interessant bij korte en hoogintensieve inspanningen, zoals bij krachttraining en sprinttraining.

Naast het bijdragen aan de fysieke prestaties door het ondersteunen van het energiemetabolisme, speelt creatine als supplement ook een rol bij het versterken van het effect van weerstandsoefeningen op de spierkracht. Het behouden van spierkracht is in het bijzonder van belang voor mensen vanaf 55 jaar. Daarom is het zeer verstandig om een aantal keren per week spierversterkende oefeningen te doen.

Creatine monohydraat is de meest gangbare vorm waarin creatine in supplementen voorkomt. Dit is de vorm die het meest effectief lijkt te zijn en het beste opgenomen wordt in het lichaam. Een nadeel van creatine monohydraat is dat het niet goed oplost in waterige vloeistoffen. Om dit te verbeteren heeft de Duitse producent Alzchem een zogenoemde gemicroniseerde creatine monohydraat ontwikkeld, met de merknaam Creavitalis®. ‘Microniseren’ is een productieproces waarbij deeltjes extra klein worden gemaakt tot een orde van grootte van micrometers (een miljoenste deel van een meter). Dit zorgt voor een sterk verbeterde oplosbaarheid in water, wat voordelen heeft voor de gebruiker. Creavitalis® van Alzchem heeft dezelfde onberispelijke zuiverheid en kwaliteit als hun vertrouwde Creapure®, en is net zo effectief. Het poeder heeft bovendien een zeer neutrale smaak, waardoor het zelfs met alleen water ingenomen kan worden.

Claims
- Creatine stimuleert spiergroei bij explosieve krachtsinspanningen*
- Creatine verhoogt de fysieke prestaties in opeenvolgende reeksen korte, hoogintensieve oefeningen*
- Creatine kan gebruikt worden bij een verhoogde behoefte bij sporters*
- Dagelijks gebruik van creatine kan het effect van training voor spierkracht vergroten, bij mensen boven 55 jaar**

* Het gunstige effect wordt verkregen bij een dage­lijkse inname van 3 gram (= 3000 mg) creatine in combinatie met hoogintensieve training. 

** Het gunstige effect wordt verkregen bij een dage­lijkse inname van 3 gram (= 3000 mg) creatine in combinatie met ten minste drie keer per week een weerstandstraining met een in­tensiteit van ten minste 65%-75% van de maximale kracht die een individu in één enkele beweging kan uitoefenen.

Samenstelling per maatschep:  
Creatine monohydraat (Creavitalis®) 3400 mg
   waarvan creatine 3000 mg

 

Samenstelling per 2 maatscheppen:  
Creatine monohydraat (Creavitalis®) 6800 mg
   waarvan creatine 6000 mg

Creavitalis® is een geregistreerd handelsmerk van Alzchem Trostberg GmbH dat speciaal is ontwikkeld voor producten in de gezondheidszorg. Creavitalis® is een zustermerk van Creapure®.

Ingrediënten
Creatine monohydraat.

Gebruik
Als voedingssupplement voor volwassenen 1-2 afgestreken maatscheppen per dag mengen met ca. 200 ml water of een andere koude vloeistof. Bij voorkeur in de ochtend innemen of vlak na het sporten. 1 maatschep bevat ca. 3,4 gram creatine monohydraat poeder. Houd u aan de aanbevolen dosering.

Een zogenoemde oplaadfase (waarbij de eerste vijf dagen 20 gram creatine wordt ingenomen) kan, maar is niet noodzakelijk.

Geschikt voor vegetariërs en veganisten.

Fabrikant/distributeur
Vitals Voedingssupplementen BV
Pieter Lieftinckweg 29
1505 HX Zaandam

Dit product is een voedingssupplement.

Aanbevolen dosering niet overschrijden.

Een gevarieerde, evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl zijn belangrijk. Een voedingssupplement is geen vervanging van een gevarieerde voeding.

Buiten bereik van jonge kinderen houden.

Droog, afgesloten en bij kamertemperatuur bewaren, tenzij anders geadviseerd op het etiket.

Raadpleeg een deskundige alvorens supplementen te gebruiken in geval van zwangerschap, lactatie, medicijngebruik en ziekte.

Vitals
285077

Datasheet

Merk
Vitals
Inhoud
300g

Specifieke referenties

Nieuw

Meer importhp

Jouw drogisterij. Altijd dichtbij.

Jouw drogisterij. Altijd dichtbij.

Kom je bestelling binnenkort gratis ophalen bij je lokale drogist.

Creatine CV

€ 34,95