Scrub

Bij Drogisterij.nl zijn verschillende soorten scrubs en scrubhandschoenen verkrijgbaar die kunnen helpen bij het exfoliëren en verzorgen van de huid. Hier zijn enkele opties die je kunt overwegen:

Lees verder

Actieve filters

Dermo pure scrub Eucerin

Prijs € 15,99

Eucerin DermoPure Scrub is een vetvrije huidpeeling met melkzuren die onzuiverheden verwijdert zonder de huid uit te drogen

0

Soorten scrub en scrubhandschoenen 

Lichaamsscrub

Lichaamsscrubs zijn producten die speciaal zijn ontworpen om dode huidcellen te verwijderen en de huid te exfoliëren. Ze komen in verschillende texturen, zoals suiker- of zoutscrubs, en zijn meestal verrijkt met verzorgende oliën. Je kunt een lichaamsscrub gebruiken tijdens het douchen door een kleine hoeveelheid op je huid aan te brengen en zachtjes te masseren. Spoel daarna grondig af.

Gezichtsscrub

Gezichtsscrubs zijn zachtere scrubs die speciaal zijn ontwikkeld voor het gezicht. Ze kunnen helpen bij het verwijderen van dode huidcellen, verstopte poriën en het verbeteren van de textuur van de huid. Gezichtsscrubs bevatten vaak fijnere deeltjes om de gevoelige gezichtshuid niet te beschadigen.

Scrubhandschoenen

Scrubhandschoenen zijn speciale handschoenen die zijn ontworpen om te worden gebruikt tijdens het douchen of baden. Ze hebben een licht ruwe textuur waarmee je de huid kunt exfoliëren terwijl je je lichaam wast. Scrubhandschoenen zijn vooral handig voor het bereiken van moeilijkere plekken op het lichaam, zoals de rug.

Natuurlijke Scrubs

Sommige drogisterijen bieden natuurlijke scrubs aan die zijn gemaakt van biologische ingrediënten en geen harde chemicaliën bevatten. Deze kunnen een goede keuze zijn voor mensen die de voorkeur geven aan natuurlijke producten.

Scrubcrèmes

Naast scrubs op basis van suiker of zout, zijn er ook scrubcrèmes beschikbaar die een zachtere textuur hebben. Deze crèmes combineren exfoliatie met hydratatie en kunnen geschikt zijn voor een gevoelige huid.

Bij het kiezen van een scrub of scrubhandschoenen is het belangrijk om te letten op je huidtype en eventuele huidproblemen. Overmatig scrubben kan de huid irriteren, dus het is raadzaam om scrubs niet te vaak te gebruiken. Gebruik een scrub meestal één tot twee keer per week, afhankelijk van je huidtype en behoeften.