Windsels

Bij Drogisterij.nl kun je verschillende soorten windsels vinden die worden gebruikt voor het aanleggen van verbanden of het ondersteunen van gewrichten en spieren.

Lees verder

Actieve filters

Crepe windsel 4 x 8 cm Klinifix

Prijs € 44,91

Klinifix Cohesive fixatiewindsel is een op zichzelf klevend windsel dat speciaal geschikt is voor het fixeren van wondbedekkers, spalken en infuussystemen op bewegende of ronde lichaamsdelen.

0

Soorten windsels

Elastisch windsel: Dit type windsel is gemaakt van elastisch materiaal dat zich goed aanpast aan de vorm van het lichaam. Het wordt vaak gebruikt voor het fixeren van verbanden en het ondersteunen van gewrichten, zoals enkels, knieën en polsen.

Niet-elastisch windsel: Dit windsel is gemaakt van niet-elastisch materiaal, zoals katoen, en wordt gebruikt voor het aanleggen van compressieverbanden en het vastzetten van andere verbanden.

Zelfklevend windsel: Het wordt vaak gebruikt voor het fixeren van verbanden op plaatsen waar het moeilijk is om tape te gebruiken, zoals vingers en tenen.

Driekante doek: Dit is een driehoekige doek die vaak wordt gebruikt voor het maken van een mitella of als drukverband bij een blessure aan de arm.

Bij het kiezen van een windsel is het belangrijk om te kijken naar de juiste maat en het juiste type windsel voor het beoogde gebruik. Volg altijd de instructies op de verpakking of raadpleeg een medisch professional voor het correct aanleggen van een verband of het gebruik van een windsel.