Tandpasta

Bij Drogisterij.nl kun je verschillende soorten tandpasta vinden die geschikt zijn voor kinderen, volwassenen en zelfs baby's. Hier zijn enkele overwegingen bij het kiezen van de juiste tandpasta voor elke leeftijdsgroep:

Lees verder

Actieve filters

Tandpasta voor baby's

Fluoridegehalte: Tandpasta voor baby's moet een zeer laag fluoridegehalte hebben (meestal minder dan 1000 ppm). Dit is belangrijk omdat baby's de neiging hebben om tandpasta door te slikken, en te veel fluoride kan schadelijk zijn.

Smaak: Babytandpasta heeft meestal een milde, aangename smaak om de baby niet af te schrikken. Typische smaken zijn aardbei, banaan of milde muntsmaak.

Zachte borstelharen: Bij gebruik van tandenborstels voor baby's moeten zachte borstelharen worden gebruikt om het gevoelige tandvlees niet te beschadigen.

Tandpasta voor kinderen

Fluoridegehalte: Tandpasta voor kinderen mag een hoger fluoridegehalte hebben dan tandpasta voor baby's, maar het moet nog steeds kindvriendelijk zijn. Gebruik een tandpasta met een geschikte hoeveelheid fluoride voor de leeftijd van het kind.

Smaak: Kinderen geven de voorkeur aan tandpasta met smaken die aantrekkelijk zijn voor hen, zoals aardbei, bubblegum of watermeloen.

Leuke verpakking: Tandpasta met kindvriendelijke verpakkingen en vaak met populaire stripfiguren kan kinderen helpen gemotiveerd te blijven om regelmatig te poetsen.

Tandpasta voor volwassenen

Fluoridegehalte: Tandpasta voor volwassenen bevat doorgaans een standaardhoeveelheid fluoride om de tanden te beschermen tegen tandbederf.

Specifieke behoeften: Er zijn tandpasta's voor volwassenen met verschillende eigenschappen, zoals whitening, gevoelige tanden, tandvleesproblemen, of tandpasta zonder natriumlaurylsulfaat voor mensen met aften.

Smaak: Tandpasta voor volwassenen is verkrijgbaar in verschillende smaken, waaronder munt, pepermunt, tandpasta met een frisse adem en meer.

Tandsteencontrole: Sommige tandpasta's voor volwassenen zijn ontworpen om tandsteen te voorkomen of te verminderen.

Bij het kiezen van tandpasta voor jezelf, je kinderen of baby, is het belangrijk om te overwegen wat het beste past bij de leeftijd, behoeften en voorkeuren. Regelmatig poetsen met de juiste tandpasta is essentieel voor een goede mondgezondheid. Raadpleeg een tandarts of mondhygiënist als je twijfels hebt over welke tandpasta het meest geschikt is voor jou of je gezin.