Watten

Bij Drogisterij.nl zijn verschillende soorten watten verkrijgbaar, die voor verschillende doeleinden kunnen worden gebruikt.

Lees verder

Actieve filters

Soorten watten

Absorberende watten: Dit zijn zachte, pluizige watten die veel vocht kunnen absorberen. Ze worden vaak gebruikt voor het reinigen en afdekken van wonden, het aanbrengen van medicijnen en het verwijderen van make-up.

Wattenschijfjes: Deze zijn voorgesneden watten die vaak worden gebruikt voor het reinigen van het gezicht, het verwijderen van make-up, het aanbrengen van lotions of medicijnen, en voor algemene hygiëne.

Wattenstaafjes: Ook bekend als wattenstaafjes, zijn ze aan de uiteinden voorzien van watten. Ze worden gebruikt voor het reinigen van de oren, het aanbrengen van medicijnen op kleine oppervlakken en voor het aanbrengen van make-up.

Zigzagwatten: Deze watten zijn opgerold in een zigzagpatroon en worden vaak gebruikt voor het aanbrengen van drukverbanden en het schoonmaken van wonden.

Wattenrollen: Dit zijn lange watten die kunnen worden afgerold en in de gewenste vorm kunnen worden gesneden. Ze worden gebruikt voor het maken van drukverbanden en het reinigen van grotere oppervlakken.

Het is belangrijk om te onthouden dat watten niet geschikt zijn om direct in een diepe wond te plaatsen, omdat ze vezels kunnen achterlaten en het risico op infectie kunnen vergroten. Voor diepere of ernstigere wonden is het raadzaam om medisch advies in te winnen. Gebruik watten altijd volgens de instructies op de verpakking en gooi ze weg na gebruik om hygiëne te waarborgen.