Tuberose

€ 49,50
claim jouw korting
  • Merk: CHI
  • Inhoud: 1ml
  • EAN: 8714243053113
0
maak favoriet

op voorraad: Levertijd 2-3 werkdagen

Gratis verzending vanaf  € 45

Binnenkort gratis ophalen bij je lokale drogist

Altijd voordeel op jouw favoriete producten

Chi Tuberose

De koningin van de bloemen is natuurlijk de roos, maar de koningin van nacht is de tuberoos. De kostbare tuberoos geurt vooral ’s nachts met een honingachtige, zoete en bloemige geur. De olie is dan ook heerlijk om een parfum of huidolie mee te maken: je omhult je met een intense bloemengeur. De tuberoos is ondanks haar naam geen familie van de roos, maar verwant aan de hyacint. Voor 1 kilo zuivere absolue zijn meer dan 8 miljoen (!) handgeplukte bloemen van de tuberoos nodig. De tuberoos is dan ook één van de meest kostbare en gewilde bloemengeuren ter wereld! 

Wist je dat de tuberoos bijzonder populair was aan het hof van zonnekoning Lodewijk XIV? Daar werden de bloemen in het haar en als corsage verwerkt! De bloemen hebben namelijk een ongelooflijk diepe, zwoele bloemengeur. De olie is door deze geur ook heerlijk om een parfum mee te maken: je omhult je met een intense bloemengeur. Tuberoos geeft een ontspannende werking en is dus goed om te gebruiken bij innerlijke onrust.

Ingredienten
Tuberoos (Polianthes tuberosa)

Gebruik
In de ultrasone verdamper: de neus bepaalt het aantal druppels, van deze kostbare olie is 1 druppel al genoeg! Door de sterke geur kan het snel teveel zijn.Tuberoos is in de verdamper goed te mengen met jasmijn, roos en ylang ylang.  

Op de huid: In de huidverzorging wordt tuberoos vooral ingezet ter ondersteuning van het herstellend vermogen van de huid en bij een rode en ruwe huid. Voor veilig gebruik op de huid meng je een essentiële olie met een vette plantolie als basis. Voor een ontspannende massageolie gebruik je vanwege de sterke geur maximaal 10 druppels essentiële olie op 100 ml basisolie (bijvoorbeeld Aromassage Basic), maar meestal zijn 2 druppels meer dan voldoende. 

In bad: essentiële oliën gebruik je nooit puur in (bad)water, omdat de essentiële olie op het water blijft drijven. Als de olie op het water blijft drijven, komt de huid direct in contact met de olie en dit kan huidirritaties veroorzaken. Het is dus belangrijk om de olie met behulp van een emulgator in het badwater te gebruiken. Voor het gebruik van tuberoos in bad gebruik je maximaal 2 druppels essentiële olie in 10 ml badschuim, emulgator of hydrofiele olie voor een vol bad.

Afgesloten bewaren, buiten bereik van kinderen.

CHI
947937

Datasheet

Merk
CHI
Inhoud
1ml

Specifieke referenties

Nieuw

Meer importhp

Jouw drogisterij. Altijd dichtbij.

Jouw drogisterij. Altijd dichtbij.

Kom je bestelling binnenkort gratis ophalen bij je lokale drogist.

Tuberose

€ 49,50