Verband

Bij Drogisterij.nl zijn verschillende soorten verband verkrijgbaar, elk geschikt voor specifieke toepassingen en wondverzorging.

Lees verder

Actieve filters

Soorten verband

Gaasverband: Dit is een veelgebruikt type verband dat bestaat uit een laag geweven gaas dat vocht absorbeert en de wond beschermt. Gaasverband is er in verschillende maten en vormen, zoals steriel gaasverband en niet-klevend gaasverband.

Hydrocolloïdverband: Dit verband is speciaal ontworpen om vochtige wonden, zoals blaren, te verzorgen. Het vormt een gelachtige laag die de wond vochtig houdt en het genezingsproces bevordert.

Zelfklevend verband: Ook bekend als elastisch verband of cohesive verband, is dit verband zelfklevend en hecht aan zichzelf zonder lijmresten achter te laten op de huid. Het wordt vaak gebruikt voor compressie en ondersteuning van gewrichten en spieren.

Fixatieverband: Dit verband is bedoeld om andere verbanden of kompressen op hun plaats te houden. Het is meestal gemaakt van een elastisch materiaal en wordt gebruikt om verbanden op de huid te fixeren zonder te verschuiven.

Schaarmodel verband: Dit verband bestaat uit een lange strook gaas of elastisch materiaal en wordt gebruikt voor het bedekken en fixeren van wonden op moeilijk bereikbare plaatsen, zoals vingers of tenen.

Kompressen: Dit zijn zachte, absorberende verbanden die worden gebruikt voor het afdekken van wonden en om bloedingen te stoppen.

Alginaten en schuimverband: Deze speciale verbanden zijn geschikt voor zeer vochtige wonden en kunnen helpen bij het absorberen van overtollig vocht.

Bij het kiezen van verband is het belangrijk om rekening te houden met het type wond en de behoeften van de persoon die het verband gebruikt. Voor diepere of ernstigere wonden is het raadzaam om medisch advies in te winnen. Vergeet ook niet om de verbanddoos regelmatig aan te vullen en vervallen verbanden te vervangen.