Verzorging intiem

Intieme verzorging is belangrijk om de gezondheid en hygiëne van het genitale gebied te behouden. 

Lees verder

Actieve filters

Tissues verfrissend Lactacyd

Prijs € 4,99

Lactacyd Verfrissende Intiem Tissues zijn speciaal ontwikkeld voor langdurige, aangename frisheid en helpen beschermen tegen vervelende geurtjes

0

Vijf plantenextractien intiem Cydonia

Prijs € 22,99

De Vijf Plantenextracten vaginaalzetpillen zijn bedoeld voor de ondersteuning van de verzorging van de vagina. Het helpt tevens bij een droge vagina die samenhangt met bijvoorbeeld de menopauze.

0

Waarom intieme verzorgingsproducten gebruiken?

Intieme verzorging is belangrijk om de gezondheid en hygiëne van het genitale gebied te behouden. Hier zijn enkele redenen waarom intieme verzorging belangrijk is:

  • Voorkomt geur: Het gebruik van intieme verzorgingsproducten kan helpen om ongewenste geur te voorkomen door het genitale gebied schoon te houden en bacteriën te verwijderen die geur kunnen veroorzaken.

  • Voorkomt irritatie: Het genitale gebied is gevoelig en kan gemakkelijk geïrriteerd raken. Het gebruik van intieme verzorgingsproducten die speciaal zijn ontworpen voor dit gebied kan helpen om irritatie te voorkomen en de huid te kalmeren.

  • Voorkomt infecties: Door het genitale gebied schoon en droog te houden, kunnen intieme verzorgingsproducten helpen om infecties zoals vaginale schimmelinfecties en bacteriële vaginose te voorkomen.

  • Verbetert het comfort: Het gebruik van intieme verzorgingsproducten kan helpen om het comfort te verbeteren, vooral tijdens de menstruatiecyclus. Producten zoals inlegkruisjes en maandverband kunnen helpen om vocht en bloed op te vangen en te voorkomen dat ze doorlekken.

Verstoorde balans PH-waarde

Het is belangrijk om intieme verzorgingsproducten te gebruiken die speciaal zijn ontworpen voor het genitale gebied en die zacht zijn voor de huid. Het is ook belangrijk om deze producten niet te overdadig te gebruiken en de natuurlijke balans van het lichaam niet te verstoren. Raadpleeg altijd een arts als je last hebt van ongewone symptomen zoals jeuk, branderigheid of pijn in het genitale gebied.

Oorzaak vaginale schimmelinfecties

Vaginale schimmelinfecties worden veroorzaakt door een overgroei van een soort gist genaamd Candida albicans. Candida-gist komt van nature voor in de vagina en is normaal gesproken in balans met andere bacteriën en micro-organismen in de vaginale flora. Een vaginale schimmelinfectie kan ontstaan wanneer de balans van de vaginale flora wordt verstoord. Dit kan om verschillende redenen gebeuren, waaronder:

Antibiotica: Antibiotica kunnen nuttige bacteriën in de vagina doden, waardoor de Candida-gist zich kan vermenigvuldigen.

Hormonale veranderingen: Hormonale veranderingen tijdens de menstruatiecyclus, zwangerschap, de menopauze of het gebruik van hormonale anticonceptie kunnen de vaginale flora verstoren.

Diabetes: Diabetes kan het immuunsysteem verzwakken en de groei van Candida-gist bevorderen.

Verhoogde suikerinname: Een dieet met veel suiker kan bijdragen aan de groei van Candida-gist.

Verkeerde hygiëne: Overmatig reinigen van het genitale gebied of het gebruik van zeep of andere irriterende producten kan de balans van de vaginale flora verstoren.

Strakke kleding: Strakke kleding of synthetisch ondergoed kan zorgen voor een vochtige omgeving en de groei van Candida-gist bevorderen.

Symptomen vaginale schimmelinfecties

Symptomen van een vaginale schimmelinfectie zijn onder meer jeuk, branderigheid, pijn bij het plassen en een dikke, witte afscheiding die lijkt op cottage cheese. Behandeling omvat meestal antischimmelmiddelen, die beschikbaar zijn als crèmes, tabletten of vaginale zetpillen. Het is belangrijk om contact op te nemen met een arts als je symptomen van een vaginale schimmelinfectie hebt, aangezien deze symptomen ook kunnen worden veroorzaakt door andere aandoeningen.