Visolie TG vloeibaar met A, D en E

€ 29,90
claim jouw korting
  • Merk: Vitakruid
  • Inhoud: 125ml
  • EAN: 8717438692067
Vitakruid Visolie TG Vloeibaar met A, D en E
0
maak favoriet

op voorraad: Levertijd 2-3 werkdagen

Gratis verzending vanaf  € 45

Binnenkort gratis ophalen bij je lokale drogist

Altijd voordeel op jouw favoriete producten

Vitakruid Visolie TG Vloeibaar met A, D en E 

Uitermate hoog gedoseerd (610 mg EPA en 407 mg DHA)
Het nuttigen van vette vis staat in ons kikkerlandje niet hoog op de prioriteitenlijst. Ook uit onderzoek blijkt dat de meeste Nederlanders de aanbevolen hoeveelheid omega 3-vetzuren EPA en DHA, die we voornamelijk in vette vis vinden, niet binnenkrijgen. Een reden tot zorg, ons lichaam kan de essentiële vetzuren namelijk niet zelf aanmaken.

Onze Visolie 1200 TG Vloeibaar bevat een uiterst hoge dosering van maar liefst 610 mg EPA en 407 mg DHA uit 1.200 mg omega 3.

Hoge omega 3-concentratie van >70%
Een hoge concentratie van ruim 70 procent omega 3-vetzuren is overigens niet vanzelfsprekend in vloeibare vorm. In een gemiddeld visolieconcentraat op basis van triglyceriden zien we vaak verhoudingen van 26-57%. De reden hiervan is dat EPA en DHA op moleculair niveau gebonden zijn aan andere vetzuren. Wij streven naar het hoogst mogelijke omega 3-gehalte. Dit doen we door EPA en DHA te scheiden van de andere vetzuren door middel van een zorgvuldig extractieproces.

Natuurlijke en beste opneembare triglyceride-vorm 
Wanneer we omega 3-supplementen ontwikkelen, scheiden we de werkzame stoffen EPA en DHA van de andere vetzuren. Dit gebeurt op twee manieren:
Het eerste onttrekkingsproces is het gemakkelijkst en goedkoopst, maar dit proces vormt zogenoemde ethylesters die ons lichaam minder goed opneemt. Wanneer we omega 3 opnemen, hebben we voldoende van de stof glycerol nodig. Dit is niet altijd het geval waardoor omega 3 niet efficiënt opgenomen wordt.

In het tweede, hoogwaardige proces zet men de stoffen terug in de originele molecuulstructuur. Dit noemen we triglyceriden en dit is de natuurlijke vorm van omega 3 met de hoogste biologische beschikbaarheid. Sterker nog, ons lichaam neemt deze het beste op zonder behulp van allerlei hulpstoffen. Om die reden bevat Visolie 1200 TG Vloeibaar ook uitsluitend triglyceriden.

Duurzaam gewonnen uit niet-bedreigde vissoort 
Onze visolie is gewonnen uit 100% ansjovis. Dit is een niet-bedreigde vissoort, in tegenstelling tot bijvoorbeeld makreel, kabeljauw en beekforel die vaak de basis zijn voor visoliesupplementen. Ansjovissen hebben van nature een korte levensduur. Onze gerenommeerde leverancier Golden Omega® vangt ze bij de kust van Chili. Wereldwijd staan deze wateren bekend om hun visrijkheid. Een bijkomend voordeel is dat Golden Omega® beschikt over vooraanstaande duurzaamheidscertificaten, zoals Friend of the Sea®, Green-e®, IFOS® en Marin Trust®.

GoldenOmega® waarborgt milieuvriendelijk productieproces
Zowel de visvangst als het productieproces van het supplement vindt gecentraliseerd plaats aangezien onze omega 3-ontwikkelaar gevestigd is in Chili. Hiermee voorkomen we onnodige verscheping van producten met extra CO2 uitstoot. Daarnaast maakt Golden Omega® gebruik van duurzame energiebronnen (zonnepanelen en windmolens).

Vet oplosbare vitamines: A, D en E
Vitamine A, D en E vallen onder de in vetoplosbare vitamines. Vitamine E heeft, net als bij onze andere omega 3-producten, een anti-oxidatieve werking en beschermt hiermee de olie tegen oxidatie. Voldoende vitamine D binnenkrijgen is soms een uitdaging maar erg belangrijk voor ons lichaam.

Deze vitamines vinden we ook in levertraan, maar menig mens trekt een vies gezicht bij de geur en smaak. Dit maakt Visolie 1200 TG Vloeibaar een compleet product met een aangename smaak en aanvullende vitamines.

Veilige glazen verpakking
De olie is verpakt in een glazen fles en dus BPA-vrij. Naast dat vitamine E de olie beschermt tegen oxidatie, beschermt deze verpakking de olie optimaal tegen invloeden van buitenaf.

Puur en veilig dankzij gecertificeerd labratorium Orivo®
Nu is de winning van de omega 3-olie al duurzaam, maar ook het productieproces van vangst tot olie is duurzaam, veilig en puur. Orivo® is een laboratorium gespecialiseerd in authentieke en duurzame zee-producten. Onder hun toezicht waarborgen ze dat onze visolie compleet vrij is van verontreinigende stoffen. Soms komen deze onbedoeld in voedingsmiddelen terecht (denk aan zware metalen zoals lood).

Om een beeld te geven: de Europese richtlijn geeft aan dat visproducten maximaal 0,3 mg lood per kg mogen bevatten. Het aandeel in ons visoliesupplement blijkt minder dan 0,008 mg te zijn volgens het Certificate of analysis. Dat is dus bijna veertig (!) keer lager. Daarnaast is Orivo® gecertificeerd met NSF®, SAFE® en NASC®.

ToTox (oxidatie-waarde) onder de 5
Een ander belangrijk punt is dat onze vloeibare visolie een uitzonderlijk lage ToTox-oxidatiewaarde heeft (lager dan 5). Hoe lager deze waarde, hoe verser de olie is. In de Europese richtlijnen ligt de ToTox-waarde op 26, wat betekent dat Visolie 1200 TG Vloeibaar hier ruim onder ligt.

Geen visachtige oprispingen
Een bijkomend voordeel van de lage ToTox-waarde is dat het de kwaliteit van de olie garandeert en vervelende visachtige oprispingen voorkomt. Dit resulteert in een volledig transparante vloeistof waarmee je verzekerd bent van een puur en veilig omega 3-supplement.

Met zachte, natuurlijke citroensmaak
Vloeibare visolie of levertraan heeft in veel gevallen een penetrante smaak en geur. Na vele onderzoeksuren en het kritische oordeel van het smaakpanel is er een product gerealiseerd waar Vitakruid ook wat betreft smaak trots op is. De zachte, natuurlijke citroensmaak verbloemt de vissmaak en zorgt ervoor dat de visolie makkelijk is in te nemen. Zelfs de kinderen in het testpanel waren enthousiast over het eindresultaat!

Voor het hele gezin
Visolie 1200 TG Vloeibaar is een hooggedoseerd omega 3-supplement dat geschikt is voor het hele gezin. Ook tijdens de zwangerschap is het product een veilige keus en vanaf 6 maanden kunnen baby’s al een halve dosering (halve theelepel) krijgen.

Claims
EPA en DHA zijn goed voor het hart bij een dagelijkse inname van 250 mg EPA/DHA
EPA en DHA zijn goed voor de triglyceridengehalten in het bloed bij een dagelijkse inname van 2 gram EPA/DHA. Aanvullende dagelijkse inname EPA/DHA mag niet boven de 5 gr liggen.
EPA en DHA zijn goed voor de bloeddruk bij een dagelijkse inname van 3 gram EPA/DHA. Aanvullende dagelijkse inname EPA/DHA mag niet boven de 5 gr liggen.
DHA is goed voor het gezichtsvermogen, de hersenen en de triglyceridenspiegel. Bij een minimale inname van 250 mg DHA per dag.
De inname van DHA door de moeder, draagt bij tot een goede ontwikkeling van de ogen van de foetus en bij zuigelingen die borstvoeding krijgen. Bij een minimale inname van 250 mg DHA per dag.
De inname van DHA door de moeder draagt bij tot de normale ontwikkeling van de hersenen bij de foetus en bij zuigelingen die borstvoeding krijgen. Bij een minimale inname van 250 mg DHA per dag.
Vitamine A speelt een rol in celspecialisatieproces 
Vitamine A draagt bij aan de instandhouding van normale vochtbalans van de ogen
Vitamine A is goed om scherp te blijven zien in het donker
Vitamine A is goed voor het gezichtsvermogen
Vitamine A ondersteunt de conditie van het oog
Vitamine A draagt bij aan de instandhouding van normale huid en slijmvliezen
Vitamine A helpt bij gezond houden van de huidVitamine A is belangrijk voor de huid
Vitamine A ondersteunt het herstellend vermogen van de huid
Vitamine A is goed voor de ijzerhuishouding
Vitamine A heeft een positieve invloed/helpt/ondersteunt het immuunsysteem
Vitamine A is goed voor de slijmvliezen in de darm/longen
Vitamine D bevordert een goed calciumgehalte in het bloed, is goed voor de calciumhuishouding en verhoogt de calciumopname in de botten.
Vitamine D speelt een rol bij botaanmaak, is goed voor het skelet en voor het behoud van sterke botten.
Vitamine D is goed voor het celdelingsproces en speelt een rol in weefselgroei en ontwikkeling.
Vitamine D heeft een positieve invloed op het immuunsysteem.
Vitamine D is goed voor de spieren en sterke tanden.
Vitamine E heeft een anti-oxidatieve werking en helpt bij de bescherming van gezonde lichaamscellen.

Samenstelling per dosering (1 theelepel à 2 ml):   RI*
Diepzeevisolieconcentraat (GoldenOmega®) 1694 mg **
Totaal omega 3-vetzuren (TG***) 1200 mg **
   Waarvan:    
   EPA (omega-3 vetzuur) 610 mg **
   DHA (omega-3 vetzuur) 407 mg **
Vitamine A (retinol acetaat) 250 mcg 31%
Vitamine D3 (cholecalciferol) 20 mcg 400%
Vitamine E (d-alfa-tocoferol) 3 mg 25%
 * Referentie Inname
** Geen RI vastgesteld
*** TG = in triglyceridenvorm
   

Ingredienten
Diepzeevisolie-TG-concentraat (GoldenOmega®, uit Zuid Pacific ansjovis) (VIS), natuurlijk citroen aroma (smaakstof), Vitamine E (d-alfa-tocoferol), Vitamine A (retinol acetaat), Vitamine D (cholecalciferol)

Gebruik
Neem 2 ml (1 theelepel) per dag. Kinderen vanaf 6 maanden halve dosering. Houd u aan de aanbevolen dosering.

Geopende fles 4 maanden houdbaar in koelkast. Ongeopende fles donker en op kamertemperatuur bewaren. Buiten bereik en zicht van jonge kinderen houden.

Fabrikant
Vitakruid BV
Jacobus Spijkerdreef 430
2132 PZ Hoofddorp

Dit product is een voedingssupplement.

Aanbevolen dosering niet overschrijden.

Een gevarieerde, evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl zijn belangrijk. Een voedingssupplement is geen vervanging van een gevarieerde voeding.

Buiten bereik van jonge kinderen houden.

Droog, afgesloten en bij kamertemperatuur bewaren, tenzij anders geadviseerd op het etiket.

Raadpleeg een deskundige alvorens supplementen te gebruiken in geval van zwangerschap, lactatie, medicijngebruik en ziekte.

 

 

Vitakruid
948735

Datasheet

Merk
Vitakruid
Inhoud
125ml

Specifieke referenties

Nieuw

Meer importhp

Jouw drogisterij. Altijd dichtbij.

Jouw drogisterij. Altijd dichtbij.

Kom je bestelling binnenkort gratis ophalen bij je lokale drogist.

Visolie TG vloeibaar met A,...

€ 29,90