Wat zijn orthomoleculaire voedingssupplementen?

visibility1213 Views person Posted By: R De Groot list In: Hulpmiddelen voor diabetes kopen | Drogisterij.nl

Het woord moleculair staat voor ‘molecuul’. Met de term orthomoleculair wordt bedoeld dat er gebruik wordt gemaakt van optimale concentraties van voedingsstoffen zoals vitamines, mineralen en essentiële vetzuren. Wanneer je het op voedingsleer betrekt, betekent dit dat orthomoleculaire voedingssupplementen erop gericht zijn om de juiste stoffen in de juiste hoeveelheden op de juist plaats in het lichaam te brengen.

Orthomoleculaire voedingssupplementen

Orthomoleculaire voedingssupplementen zijn over het algemeen hoog gedoseerde voedingssupplementen, zodat de lichaamscellen worden voorzien van een ‘optimale moleculaire omgeving’. De supplementen houden rekening met de huidige leefomstandigheden van de gemiddelde Nederlander. Dat wil zeggen: veel van onze levensmiddelen zijn tegenwoordig ontdaan van vitaminen en mineralen. De aanwezigheid van vitaminen en mineralen in bijvoorbeeld groente is daarmee flink afgenomen. Orthomoleculaire voedingssupplementen spelen hierop in.  

 

Orthomoleculaire geneeskunde

Volgens de orthomoleculaire geneeskunde krijgen we niet voldoende (noodzakelijke) voedingsstoffen binnen, zelfs niet als we gezond en gevarieerd eten. Deze wetenschap heeft daarom als doel om lichaamscellen de optimale hoeveelheden voedingsstoffen te geven. Dat kan betekenen dat er, naast gezonde voeding, voedingssupplementen nodig zijn. Denk hierbij aan vitaminen en mineralen maar ook aan vetten, koolhydraten of eiwitten. Ook om het herstel van een ziekte te bevorderen, wordt in de orthomoleculaire geneeskunde gebruik gemaakt van voedingssupplementen. De reden hiervan is - volgens de orthomoleculaire geneeskunde - dat voedingsstoffen beter worden opgenomen in het lichaam dan geneesmiddelen.

 

De dosering die een persoon hierbij krijgt, is meestal vele malen hoger dan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid. Waarom? De orthomoleculaire wetenschap maakt gebruik van het zelfgenezend vermogen van het lichaam. Om dit optimaal te activeren zijn de juiste hoeveelheden voedingsstoffen in het lichaam nodig. De orthomoleculaire geneeskunde gaat ervan uit dat voedingssupplementen niet alleen de tekorten kunnen aanvullen, maar door de hoge doseringen ook eventuele bijkomende klachten kunnen verminderen of zelfs kunnen verhelpen.

Laat je goed informeren

Over het nut van het aanbieden en innemen van een hogere dosis orthomoleculaire voedingssupplementen bestaan uiteenlopende meningen. Laat je daarom altijd goed informeren over deze voedingssupplementen.

zondag maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag January February March April May June July August September October November December