Rustgevend

Wanneer je van de stress overdag niet meer goed kunt functioneren en ’s nachts niet in slaap kunt komen, bieden rustgevende middelen uitkomst. Iedereen ervaart wel eens spanning en stress, maar als de spanning aanwezig blijft is het verstandig hier iets aan te doen. Het allerbelangrijkste is misschien wel om de oorzaak van je stress te herkennen en deze vervolgens aan te pakken.  Het onder controle krijgen van je stress is vaak moeilijk. Voor de momenten dat je hulp nodig hebt om te kalmeren hebben we bij Drogisterij.nl een groot aanbod aan rustgevende supplementen. Lees verder

Er zijn 23 producten.

Item 1-23 van 23 in totaal item(s)

Actieve filters

 


Rustgevend

Wat is stress en hoe kunnen rustgevende supplementen stress verlagen? 

Een bonzend hart, buikpijn, zweethanden en adrenaline die door je lichaam giert: het zijn allemaal symptomen van stress. Je lichaam weet dat er op de één of andere manier gevaar loert en maakt zich klaar voor actie. Als de spannende gebeurtenis langer aanhoudt zal je lichaam ook cortisol aan gaan maken zodat je scherp blijft. Stress kan voordelig zijn in sommige situaties, bijvoorbeeld om je te helpen presteren tijdens een examen, sollicitatiegesprek of presentatie. Maar als de stress te lang aanhoudt, dan kan dit schadelijk zijn. Het kan daarom slim zijn om rustgevende supplementen in te nemen, om je lichaam te ontspannen. Rustgevende middelen bevatten plantenextracten, kruiden, vitamines en mineralen om je rustbalans te herstellen. Zo kun je makkelijker omgaan met prikkels van buitenaf. Daardoor houd je meer energie over, laat je je brein rusten en voorkom je onnodig snelle irritaties. Bovendien kun je lichaamsklachten zoals pijn aan je hoofd, nek, rug en schouders verminderen. Rustgevende supplementen zorgen er namelijk voor dat je spieren minder strak gespannen staan. Ook helpen ze bij andere verschijnselen van stress zoals hartkloppingen, hyperventilatie en slaapproblemen. Als de stress je wakker houdt, helpen rustgevende middelen je een gezonde nachtrust te behouden.Welke ingrediënten werken rustgevend?

Valeriaan is het bekendste kruid om de zenuwen te kalmeren. De naam valeriaan verwijst naar het Latijnse ‘valere’, wat gezond zijn of sterk zijn betekent. De plant is rijk aan etherische olie, alkaloïden, valepotriaten en het amonizuur GABA die allemaal een kalmerend effect hebben. Een extra voordeel van valeriaan is dat het snel werkt en je lichaam dus snel ontspant. Op Drogisterij.nl vind je capsules en tabletten van de merken Biotics, Healthypharm, Idyl, Leidapharm en Valdispert.

Citroenmelisse kalmeert lichaam en geest en kan naast spanning ook goed gebruikt worden bij verdriet, maag- en darmklachten en angst. Citroenmelisse geeft rust in de spijsvertering en hartactiviteit. De naam melisse betekent honingbij. Dit komt omdat de plant veel nectar produceert en bijen er dan ook graag op afkomen. Bij Drogisterij.nl kun je terecht voor kruidenpreparaten met citroenmelisse van onder andere Bional en Valdispert.

Melatonine heeft een gunstige invloed op je slaap en het dag- en nachtritme. Voor mensen die niet goed in slaap komen door stress kunnen de tabletten van Lucovitaal of een kruidenpreparaat van Bional helpen om sneller in slaap te komen en zo een goede nachtrust te bevorderen.