Filteren op

Merk

Prijs

  • € 14,00 - € 64,00

Menopauze / menstruatie

Buikpijn, rugpijn, hoofdpijn: het zijn veelvoorkomende klachten van vrouwen tijdens hun menstruatie. Ook wanneer het patroon van je menstruatie begint te veranderen na je 40e levensjaar kun je daar als vrouw last van hebben. Op Drogisterij.nl vind je verschillende producten die klachten tijdens de menstruatie of menopauze verlichten. Lees verder

Er zijn 7 producten.

Item 1-7 van 7 in totaal item(s)

Actieve filters

 


Menopauze / menstruatie

Waarom menstrueer je als vrouw en hoe kun je menstruatieklachten verminderen?

Elke maand ontstaat er slijmvlies in je baarmoeder om je voor te bereiden op een zwangerschap. Op de helft van je cyclus komt er een eicel vrij uit je eierstokken. Als deze bevrucht wordt, ben je zwanger en blijft het slijmvlies zitten. Maar in de meeste gevallen blijft de eicel onbevrucht en is het slijmvlies dus onnodig. Het wordt dan afgevoerd. Dit noem je de menstruatie. Je lichaam maakt dan het stofje prostaglandine aan om te zorgen dat je baarmoeder zich samentrekt en het slijmvlies gemakkelijk afgestoten kan worden. Dit samentrekken kan menstruatiepijn veroorzaken. Gelukkig kun je deze klachten goed verminderen met Aleve Feminax tabletten. Deze zijn speciaal ontwikkeld om de oorzaak van menstruatiepijn aan te pakken. Ze houden de aanmaak van prostaglandine in toom, waardoor je baarmoeder minder heftig samentrekt. Het resultaat is minder pijn en minder bloedverlies. Het middel werkt snel en tot wel 12 uur lang. Op Drogisterij.nl kun je Aleve Feminax verpakkingen kopen met een inhoud van 12 tabletten.Wat is het verschil tussen de menopauze en overgang en wat zijn de verschijnselen?

Na het 40e levensjaar begint bij veel vrouwen de menstruatiecyclus te veranderen. De eisprong wordt onregelmatiger, de voorraad eicellen in je eierstokken wordt geleidelijk minder en er wordt minder oestrogeen aangemaakt. Uiteindelijk word je helemaal niet meer ongesteld. Deze periode wordt de overgang genoemd. Met de menopauze wordt maar één moment bedoeld: de laatste menstruatie. De symptomen en mate waarin je last hebt van overgangsklachten variëren van vrouw tot vrouw. Een bekend symptoom is opvliegers. Je krijgt het dan plotseling snikheet. Opvliegers in de nacht kunnen ertoe leiden dat je last hebt van slapeloosheid. Een ander symptoom is vaginale droogheid. Het slijmvlies in je vagina kan dunner en droger worden, waardoor seks pijnlijk kan zijn. Tevens kun je tijdens de overgang aankomen, omdat je stofwisseling trager werkt. Ook incontinentie behoort tot de verschijnselen van de overgang. Door de afname van de hoeveelheid oestrogeen in je lichaam wordt het weefsel rond de blaasuitgang namelijk slapper. Ook je emoties kunnen flink in de war zijn, waardoor stemmingswisselingen, vermoeidheid en prikkelbaarheid regelmatig op kunnen spelen.Hoe kun je klachten tijdens de overgang inperken? 

Zorg voor een goede conditie, want extra bloedverlies kan vermoeiend zijn. Als je veel last hebt van opvliegers kunnen laagjes kleding de oplossing zijn. Zo kun je altijd iets uittrekken wanneer je het plotseling heet krijgt. Zowel voor je kleding als beddengoed is het slim om voor ademende stoffen te kiezen, zoals katoen, wol en zijde. Bovendien bieden we op Drogisterij.nl verschillende producten aan die o.a. nachtelijk transpireren en hormonale activiteit reguleren, vermoeidheid verminderen en ervoor zorgen dat je sterke botten behoudt. Deze kruidenpreparaten van de merken Phyto Soya en Ymea bevatten diverse vitaminen die je op een (natuurlijke) manier ondersteunen tijdens de overgang.