Zelfzorg

Goed voor jezelf zorgen betekent dat je lekker in je vel zit en gezond blijft. Zelfzorgproducten zijn producten die je kunt kopen zonder recept van de huisarts. Op Drogisterij.nl vind je een groot assortiment zelfzorggeneesmiddelen en gezondheidsproducten. Lees verder

Er zijn 12643 producten.

Item 1-24 van 12643 in totaal item(s)

Actieve filters
Zelfzorg


Waarom is zelfzorg belangrijk?

Veel problemen worden door ons eigen lichaam opgelost. Maar dat kan soms even duren. Om je gedurende de hersteltijd beter te voelen, bieden zelfzorgproducten verlichting. Daarnaast is essentieel om een goede gezondheid te stimuleren. Voorkomen is immers beter dan genezen. Zelfzorg heeft een positieve uitwerking op hoe je je voelt, zowel fysiek als mentaal.Wat is het verschil tussen zelfzorggeneesmiddelen en gezondheidsproducten?

Zelfzorggeneesmiddelen hebben allemaal een helende werking en worden dus gebruikt wanneer er al klachten zijn opgetreden. Er bestaan vier vormen van: reguliere, homeopathische, fytotherapeutische en antroposofische geneesmiddelen. Er wordt ook vaak gebruik gemaakt van de Orthomoleculaire geneeskunde, echter verkoopt Drogsterij.nl in de winkel geen Orthomoleculaire geneesmiddelen, maar Orthomoleculaire voedingssupplementen. Voorbeelden zijn pijnstillers, oordruppels, neusspray en oliën voor huidverzorging. Gezondheidsproducten bevorderen een goede gezondheid en voorkomen lichamelijke klachten. Hierbij moet je denken aan gels voor soepele spieren en gewrichten en middelen om de spijsvertering beter te laten werken. Op Drogisterij.nl vind je daarnaast ook hulpmiddelen voor diabetes, middelen om je weerstand te verhogen, hygiëneproducten voor tijdens de menstruatie, oogverzorgingsproducten, kruidenpreparaten om tot rust te komen en hulpmiddelen voor tijdens de zwangerschap.