Overig vitaminen / mineralen

Naast enkelvoudige vitamines en mineralen, multivitamines en multimineralen bestaan er nog andere vitamines en mineralen waar je baat bij zou kunnen hebben. Bijvoorbeeld als je vaak moe bent, niet genoeg voedingsstoffen binnenkrijgt via je voeding of stress ervaart. Op Drogisterij.nl vind je een groot aanbod aan vitamines en mineralen die je kunnen helpen om tekorten op te vullen. Lees verder

Er zijn 738 producten.

Item 1-24 van 738 in totaal item(s)

Actieve filters

 

Overige vitamines / mineralen

Op welke leeftijd zijn welke vitamines en mineralen handig om extra te slikken? 

Jonge kinderen en tieners zijn soms niet gewend aan de smaak van groenten en fruit.
Als ze dit niet lusten en daarom niet eten dan kunnen ze belangrijke voedingsstoffen missen. Daarom hebben we op Drogisterij.nl diverse voedingssupplementen speciaal voor kinderen. Deze bevatten onder andere diverse B vitamines, vitamine C, vitamine D, calcium, jodium en selenium. De doseringen zijn minder hoog dan die voor volwassenen en de tabletten hebben vaak een lekker fruitsmaakje. Ook zijn het vaak kauwtabletten die kinderen makkelijker in kunnen nemen dan tabletten die geslikt moeten worden.

Ouderen hebben vaak extra vitamine D nodig.
Ook supplementen met vitamine K2 zijn aan te bevelen voor het behoud van botweefsel. Verder heeft bijvoorbeeld Vaso Fytal vele voordelen voor ouderen: het bevat onder andere vitamine C voor het behoud van elastische vaten, verschillende typen vitamine B voor de regeling van bepaalde hormonen en zink ter stimulering van het immuunsysteem. Voor algehele fitheid kan een supplement als Vitaal 50+ of Actifit 65+ voorzien in de specifieke behoeften aan vitamines en mineralen bij het ouder worden.Welke vitamines en mineralen zijn aan te bevelen voor bepaalde groepen? 

Voor mensen met gewrichtspijn en/of reumatische pijn kunnen tabletten als Alchemilla Glucosamine en Atrosan de gewrichten soepeler maken en gewrichtspijn verlichten. 

Voor vrouwen is het aan te raden om foliumzuur te slikken tijdens een zwangerschap. Verder hebben supplementen voor de overgang of hooggedoseerde multivitamines die afgestemd zijn op de behoeftes van een vrouw een gunstige invloed op de vitaliteit van vrouwen.

Voor mensen met een ongezond eetpatroon en/of speciaal dieet die onvoldoende voedingswaarden binnenkrijgen kunnen multivitamines of multimineralen belangrijke voedingsstoffen aanvullen.

Voor mensen met veel stress en/of slaapproblemen bestaan er voedingssupplementen met magnesium als basis. Magnesium draagt bij aan het normaal functioneren van het zenuwstelsel en een normaal energieleverend metabolisme.

Voor vegetariërs en veganisten kunnen tabletten met vitamine B12, vitamine D, calcium en zink tekorten aanvullen die zijn ontstaan door het missen van deze voedingsstoffen uit vlees, vis en zuivel. 

Voor mensen die zich vaak vermoeid voelen kunnen een ijzer complex, vitamine C, magnesium, B12 en foliumzuur het energieniveau op peil houden.