Filteren op

Merk

Prijs

  • € 0,00 - € 192,00

Cosmetica

Producten voor de persoonlijke verzorging noem je cosmetica. Ze reinigen, verzorgen en beschermen je lichaam. Daarnaast helpen beautyproducten je stralen. Cosmetica kopen kan heel eenvoudig en voordelig op Drogisterij.nl
Lees verder

Er zijn 4101 producten.

Item 1-24 van 4101 in totaal item(s)

Actieve filters

 Cosmetica

Hoe bepaal je de juiste dag- en nachtverzorging voor jouw huid?

Een mooie en stralende huid kun je stimuleren door een goede dag- en nachtverzorging. Om te bepalen welk product het beste voor je werkt moet je weten welk huidtype je hebt.

Grofweg bestaan er 5 soorten huidtypen:

Een normale huid is in balans en heeft geen speciale behoeften. Wel kan deze extra hydratatie gebruiken, zeker in de winter. Producten met vitamine B5, ook bekend als panthenol, kunnen een normale huid de benodigde bescherming bieden tegen kou en verwarming. Kies voor een crème- of lotiontextuur die je huid voedt en hydrateert.

Een droge huid herken je aan een trekkend gevoel, zichtbare lijntjes en een ruw gevoel. Dit komt door een tekort aan talg en vocht. Crèmes of oliën met vitamine B3, ook bekend als niacine, kunnen een droge huid goed voeden. Ook voor een droge huid is een crème- of lotiontextuur aan te raden.

Een vochtarme huid heeft extra hydratatie nodig, omdat er een tekort aan vocht is. Het verschil met een droge huid is dat een vochtarme huid geen tekort aan talg heeft. Producten met vitamine B5 zorgen ervoor dat vocht sneller opgenomen wordt in je huid en je huidcellen zich sneller vernieuwen. Ook voor een vochtarme huid is een crème- of lotion aan te raden die je huid goed voedt.

Een gecombineerde of vette huid heeft de bekende T-zone (voorhoofd, neus en kin) die vetter is dan de andere delen van het gezicht. De rest van het gezicht heeft een normale tot droge huid. Een essentieel ingrediënt voor dit huidtype is vitamine B2 (riboflavine). Dit absorbeert talg, waardoor de T-zone minder vet wordt. Kies voor producten met een lichte textuur, zoals een fluïde, of een gelcrème die je poriën niet verstopt. 

Een rijpe huid is al wat ouder en slapper. Ook is deze vaak wat droger en lijntjes en rimpeltjes zijn beter zichtbaar. Crèmes met vitamine B12 en hyaluronzuur houden vocht vast en beschermen de huidbarrière, oftewel de buitenste huidlaag. Op die manier is je huid beter bestand tegen invloeden van buitenaf. Hyaluronzuur zorgt er ook voor dat de huid er zachter, voller en jonger uitziet. Ook vitamine A (retinol) is een krachtig ingrediënt tegen huidveroudering. 

Daarnaast zijn er ook dag- en nachtcrèmes speciaal voor dames en heren met een huidaandoening. Denk bijvoorbeeld aan eczeem, acne, pigmentvlekken en rosacea. Welke cosmeticaproducten helpen je stralen?

Zowel voor mannen als vrouwen hebben we diverse geuren die je heerlijk laten ruiken.
Deze geuren verschillen in geurconcentratie:

Eau de cologne bevat 3-5% geurbestanddelen. De geur is licht en fris en verdwijnt snel.

Eau de toilette bevat 5-15% geurbestanddelen. De geur is het sterkst meteen na het opdoen en verdwijnt na een paar uur. 

Eau de parfum bevat 10% tot 20% aromatische ingrediënten en blijf je tot wel 12 uur lang ruiken.

Parfum heeft de hoogste geurconcentratie: zo’n 20-40%. Een paar druppels of spuitjes is dan ook genoeg om je de hele dag lekker te laten ruiken.Veel vrouwen gebruiken make-up om gezichtskenmerken te accentueren of oneffenheden te maskeren. Wij hebben een ruim assortiment met onder andere foundation, concealer, mascara, oogschaduw en eyeliner van A-merken. Zo wordt een mooie look creëren heel eenvoudig. Voordat je gaat slapen is het ook belangrijk om je make-up er weer af te halen. Dit kan met de reinigingsmilk, -tonic, -gel, -schuim, -pads of -doekjes van Drogisterij.nl. Wil je je huid even extra verwennen? Reinig je huid dan met een gezichtsscrub of -peeling en verzorg haar daarna met een lekker gezichtsmasker!