Diabetes

Er zijn 20 producten.

Item 1-20 van 20 in totaal item(s)

Actieve filters

Diabetes, suikerziekte, is een van de meest voorkomende chronische ziekten in Nederland. Meer dan 1 miljoen mensen hebben het. Het is een ziekte waarbij het lichaam de bloedsuiker niet meer in evenwicht kan houden doordat het lichaam te weinig van het hormoon inuline heeft, er niet meer op reageert of geen insuline meer maakt. En insuline regelt die bloedsuikerspiegel. De lichamelijke gevolgen zijn vaak groot. Er zijn verschillende vormen van diabetes. De bekendste zijn diabetes type 1 en type 2. Er is heel veel verschil tussen deze vormen. Het maakt voor de behandeling van diabetes veel uit of je type 1 of 2 hebt.

Diabetes type 2 komt het vaakste voor. Het lichaam heeft dan te weinig insuline en wordt ook ongevoeliger daarvoor. Mensen met diabetes type 2 krijgen meestal leefstijladviezen maar moeten soms ook insuline spuiten.

Bij mensen met diabetes type 1 maakt het lichaam zelf veel te weinig insuline aan doordat hun eigen afweersysteem de aanmaak daarvan tegen houdt. Zij moeten insuline spuiten of een insulinepomp dragen.

Ondersteunende producten voor diabetici
Het injecteren van insuline doe je met een insulinepen. Die lijkt op een dikke vulpen met een insulinevulling en een naaldje. Wij bieden pennen van het merk Betica aan omdat zij veel aandacht besteden aan injectiecomfort. Diabetes hebben is al vervelend genoeg en dan is een injectie met zo min mogelijk pijn wel zo prettig. In een doosje zitten 100 naalden. De steriele naalden mogen maar één keer gebruikt worden. Wij hebben naalden in de maat 5mm x 31gr drogisterij.nl/Betica-penneedle.

Drogistij.nl heeft ook verschillende hulpmiddelen om de glucosespiegel te testen. Met deze glucosestrips doe je dat zelf drogisterij.nl/glucose-strips.

Voor onderweg heeft Drogisterij.nl een snelle glucose van Hypio-Fit in handige zakjes om mee te nemen. Gemakkelijk voor onderweg of op vakantie en in verschillende smaken zoals lemon tropical, sinaasappel of mix drogisterij.nl/direct-energy.